Kiezen voor het jonge kind Bekijk groter

Kiezen voor het jonge kind

Verkrijgbaar

Dit boek helpt aankomende leerkrachten en kleuterbegeleiders alle competenties te verwerven die nodig zijn om met het jonge kind te werken, met een compleet overzicht van alle theoretische en praktische ontwikkelingen in hun vakgebied.

Meer details

44,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 536p.
jaar2010, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

De ontwikkeling van het jonge kind staat volop in de aandacht. Uit onderzoeken blijkt telkens weer hoe belangrijk de taak is van de leerkracht die met jonge kinderen werkt: het aanbrengen van een stevig en breed fundament voor verder leren en ontwikkelen.

Kiezen voor het jonge kind helpt aankomende leerkrachten en kleuterbegeleiders alle competenties te verwerven die nodig zijn om met het jonge kind te werken. Het boek biedt een compleet overzicht van ontwikkelingen die zich nationaal en internationaal op dit vakgebied afspelen en van alle aspecten waar leerkrachten en begeleiders in de praktijk concreet mee te maken krijgen.

Het boek bestaat uit drie delen. Eerst wordt de basiskennis aangereikt, waaronder theorie over de ontwikkeling van jonge kinderen en over pedagogisch en didactisch handelen. In deel twee bespreekt de auteur aan de hand van praktijkvoorbeelden een aantal visies op het onderwijs aan jonge kinderen. Het boek sluit af met een praktisch deel, waarin de auteur beschrijft welke activiteiten je met kinderen kunt plannen, hoe je de speelwerktijd organiseert en met welke materialen en middelen je een rijke speelleeromgeving kunt inrichten. Ook wordt aandacht besteed aan contacten met ouders en aan kwaliteitsbewaking.

Auteurs

Helma Brouwers

Helma Brouwers heeft lesgegeven op diverse pabos. Momenteel geeft ze lezingen en is ze nauw betrokken bij de visieontwikkeling op het vakgebied.