Op een onbewoond eiland Bekijk groter

Op een onbewoond eiland

Overleven als Robinson met natuur- en techniekactiviteiten

9789088506079

Verkrijgbaar

Hoe overleef je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? Met behulp van de natuur- en techniekopdrachten, tips en weetjes gaan kinderen uit het basisonderwijs aan de slag.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 136p. - geïllustreerd
jaar2015
UitgeverijSWP

Meer informatie

Hoe overleef je als je bent aangespoeld op een onbewoond eiland? Het bekende verhaal van Robinson Crusoe speelt nog altijd tot de verbeelding en delen ervan vormen in dit boek een uitdagende rode draad. Robinson, en met hem de leerlingen, komen voortdurend voor vragen en problemen te staan die hen inspireren om tot oplossingen te komen. Hoe kom je aan schoon drinkwater, vuur en voedsel? Wat betekenen natuurkundige verschijnselen, hoe pak je technische problemen aan?

Met behulp van de natuur- en techniekopdrachten, tips en weetjes gaan kinderen uit onder- en bovenbouw en de BSO aan de slag. Ze werken individueel en in groepjes naar een eindproduct waarin de kerndoelen voor natuur en techniek verwerkt zijn.

Met illustraties van Inge Nouws.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Suzanne Wardenaar

Suzanne Wardenaar is pedagoog gespecialiseerd in duurzaamheid. Zij ontwikkelt en organiseert activiteiten en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Eerder verscheen van haar In het sprookjesbos, sprookjes gericht op natuuractiviteiten met jonge kinderen.