Ontvlambare vingers Bekijk groter

Ontvlambare vingers

een handleiding om te verdwalen

Verkrijgbaar

Dit boek (met dvd) is bedoeld voor iedereen die geboeid is door kinderen, als professional en ouder. Het wil het vuur in hen aanwakkeren met woord, beeld, muziek en dans.

Meer details

11,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2008, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 196p.

Meer informatie

Een handleiding om te verdwalen lijkt een tegenstelling. Handleidingen en gidsen moeten de onwetende reiziger helpen om via een uitgestippelde route te ontdekken wat anderen als belangrijk beschouwen. Ontvlambare vingers daagt de lezer juist uit de bekende paden te verlaten.
Volgens auteurs Caroline Boudry en Herwig De Weerdt scheppen kinderen zelf een omgeving waarin zij zich goed voelen en kunnen groeien. Hun dagelijkse creëren vergelijken ze dan ook met de passie van kunstenaars. Net zoals kinderen benaderen zij het alledaagse met verwondering. Dit boek inspireert de lezer om hierin mee te gaan.
Ontvlambare vingers is bedoeld voor iedereen die geboeid is door kinderen, als professional en ouder. Het boek en de dvd willen het vuur in hen aanwakkeren met woord, beeld, muziek en dans.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Caroline Boudry

Caroline Boudry ondersteunt teams bij het ontwikkelen van een kwalitatieve kinderopvang. Door het verhaal van kinderen, ouders en medewerkers in beeld te brengen werkt ze aan pedagogiek die nauw aansluit bij de leefwereld van het kind én van de teams waarmee ze werkt.
Caroline maakte onder meer de films Wiegelied voor Hamza en Childcare Stories. Ze is co-auteur van Gepeuter en Spiegeltje, spiegeltje, twee basiswerken over kunstzinnig werken met kinderen en respectvol omgaan met diversiteit. Samen met Herwig De Weerdt schreef ze recent Ontvlambare vingers, een boek en dvd die het kijken naar kinderen centraal stellen. Verder verzorgt Caroline Boudry de vaste rubriek Okiddo in KIDDO. Haar artikels stimuleren professionelen om in te spelen op avonturen in de dagelijkse praktijk met jonge kinderen.


Herwig De Weerdt

Herwig De Weerdt is bekend als theatermaker, acteur, verhalenverteller en schrijver. Voor het Vlaams Expertisecentrum opvoeding en kinderopvang VBJK werkte hij als artistiek medewerker mee aan vernieuwende initiatieven voor kinderen en begeleiders.