Een steuntje in de rug Bekijk groter

Een steuntje in de rug

Het gebruik van therapeutische verhalen

9789066658370

Verkrijgbaar

In veel situaties kunnen kinderen best een steuntje in de rug gebruiken. Op school is individueel aandacht geven niet altijd mogelijk, maar therapeutische verhalen in de groep vertellen wél. Dit boek biedt daarvoor een praktisch handvat.

Meer details

23,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2007, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

Kinderen vinden het heerlijk als de leerkracht een verhaal vertelt of voorleest. Het werkt ontspannend en er ontstaat een plezierige, intieme sfeer in de klas die nieuwe energie geeft. Ook met therapeutische verhalen werkt het zo.
In elke klas zit wel een kind dat moeite heeft met het leren van nieuwe dingen. Of een kind dat zichzelf reuze stoer voordoet en vervelend gedrag vertoont, terwijl het eigenlijk heel onzeker is. Soms is er onzichtbaar verdriet om een opa of oma die overleden is, of omdat er een echtscheiding is uitgesproken. Er is het kind dat moeite heeft met het sluiten van vriendschappen, dat sociaal niet zo vaardig is. Zo zijn er talloze voorbeelden van situaties rondom kinderen, waarin ze best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is niet altijd mogelijk daar op school individueel aandacht aan te besteden. Maar het vertellen van therapeutische verhalen in de groep, kan kinderen nou net dat steuntje geven.

Nancy Davis, psycholoog, is een deskundige op het gebied van post traumatic stress disorder en werkt zowel met kinderen als volwassenen. In haar werk maakt zij veel gebruik van therapeutische verhalen. Ria Pasman, therapeute, maakte een keuze uit die verhalen gebaseerd op haar jarenlange schoolervaring. Martine Delfos schreef het voorwoord.
Een ondersteunende bundel die een praktisch handvat biedt voor leerkrachten en therapeuten.

Auteurs

Nancy Davis