Zelfstandig wonen met autisme Bekijk groter

Zelfstandig wonen met autisme

Hoe werkt dat?

Verkrijgbaar

Een praktische en prettige gids die jongeren en jongvolwassenen met autisme begeleidt op weg naar zelfstandig wonen. 2de herziene druk

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2012, 2de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Voor veel jonge mensen is zelfstandig gaan wonen een grote stap. Vooral voor jongeren en (jong) volwasssenen met autisme kan het veel vragen oproepen. In deze gids komen veel praktische onderwerpen aan de orde die betrekking hebben op zelfstandig wonen zoals woonruimte zoeken, verhuizen, geldzaken, schoonmaken, voeding en koken, boodschappen doen etc. Stap voor stap nemen de auteurs de nog onervaren zelfstandige mee langs de valkuilen en maken hem en haar op een prettige manier wegwijs in het huishouden en alles wat geregeld moet worden op administratief gebied. De onderwerpen varieren van het drogen van de was, je inschrijven bij de gemeente, het beheren van je bankzaken tot strijkinstructies.

Deze praktische hulpgids is bedoeld voor jongeren en volwassenen met autisme of een andere beperking, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij zelfstandig wonen. Ook voor (jong)volwassenen die moeite hebben met het organiseren van hun eigen huishouden kan dit boek een prettig hulpmiddel zijn. Voor ouders, woonbegeleiders en hulpverleners is het een praktische handleiding bij het aanleren van vaardigheden.

Katja Stil en Renske Castricum begeleiden jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen en noteerden alle praktische zaken die ze tegenkwamen. De inhoud van deze gids is gebaseerd op hun ervaringen.

Auteurs

Katja Stil

Katja Stil is al jaren werkzaam met en voor jongeren met autisme en heeft veel ervaring met het begeleiden van (aankomend) studenten autisme en jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen.


Renske Castricum

Renske Castricum is al jaren werkzaam met en voor jongeren met autisme en heeft veel ervaring met het begeleiden van (aankomend) studenten autisme en jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen.