Studeren met autisme Bekijk groter

Studeren met autisme

Hoe werkt dat?

9789088501586

Sold out

Deze praktische hulpgids is in eerste instantie bedoeld voor (aankomend) studenten met autisme. Maar ook voor ouders en begeleiders is het een handige leidraad.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 224p.
jaar2010, 1ste druk
UitgeverijSWP

Meer informatie

De overgang van de middelbare school naar een nieuwe opleiding is een periode vol veranderingen. In deze hulpgids is alle informatie over (gaan) studeren verzameld, zodat je stap voor stap wordt meegenomen in alles wat geregeld moet worden.
Over alle onderwerpen waarmee je te maken krijgt als (aankomend) student vind je in deze gids praktische informatie en handige tips. Er zijn veel zaken waaraan je van tevoren moet denken, zoals je keuze voor een opleiding en school, maar ook hoe je studiefinanciering aanvraagt en begeleiding regelt. Daarnaast komen er verschillende onderwerpen aan bod die tijdens het studeren van belang zijn. Deze onderwerpen variëren van het leren van een tentamen, het schrijven van een verslag en het zoeken van een stageplaats tot de introductieweek en de aanschaf van studieboeken. De tekst in het boek wordt afgewisseld met ervaringsverhalen van studenten met autisme.
Deze praktische hulpgids is in eerste instantie bedoeld voor (aankomend) studenten met autisme. Maar ook aan jongeren met bijvoorbeeld AD(H)D en NLD die (gaan) studeren kan deze gids veel overzicht en informatie bieden. Voor ouders en begeleiders is het een handige leidraad in het begeleiden van de (aankomend) student.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Katja Stil

Katja Stil is al jaren werkzaam met en voor jongeren met autisme en heeft veel ervaring met het begeleiden van (aankomend) studenten autisme en jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen.


Van dezelfde auteur:

Renske Castricum

Renske Castricum is al jaren werkzaam met en voor jongeren met autisme en heeft veel ervaring met het begeleiden van (aankomend) studenten autisme en jonge mensen met autisme op weg naar zelfstandig wonen.