Mafkezen en het Asperger-syndroom Bekijk groter

Mafkezen en het Asperger-syndroom

een handleiding voor de puberteit

9789057121685

Verkrijgbaar

Luke Jackson is 13 jaar en heeft het Asperger-syndroom, een milde vorm van autisme. Op humoristische wijze beschrijft hij welke uitdagingen het leven biedt aan de vele jongeren met het Asperger-syndroom.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Ben je ooit voor mafkees uitgemaakt? Heb je je ooit een mafkees gevoeld? Luke Jackson is 13 jaar en heeft het Asperger-syndroom -- een milde vorm van autisme. Op humoristische wijze beschrijft hij welke uitdagingen het leven biedt aan de vele jongeren met het Asperger-syndroom. Hij vertelt over obsessies, zintuigen, diëten, slaapproblemen en morele dilemma's; over communicatie, school en vriendschap en over gepest worden en verliefd zijn.

De tienerjaren zijn een mijnenveld van emoties. Als een tiener ook nog het Asperger-syndroom heeft, is het resultaat vaak explosief. Mafkezen en het Asperger-syndroom is een nuttig boek voor Asperger-jongeren -- die zich zullen identificeren met Luke -- en voor hun ouders, leraren en therapeuten -- die beter zullen begrijpen wat er in kinderen met het Asperger-syndroom omgaat.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Luke Jackson

Luke Jackson (1988) heeft het Asperger-syndroom. Toen hij 13 jaar was schreef hij Mafkezen en het Asperger-syndroom. Hij heeft drie zusters en drie broers. Een van zijn broers heeft ADHD, een is autistisch en Luke heeft het Asperger-syndroom. De BBC heeft een documentaire gemaakt van Luke en zijn familie.