De structuur van het geluk Bekijk groter

De structuur van het geluk

9789086840298

Verkrijgbaar

Een overzicht van vijf verschillende bouwoplossingen met elk hun eigen doel. Welke structuur maakt het gelukkigst?

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze hardcover met wikkel
Aantal pagina's 112p.
Extra geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's

Meer informatie

Door de eeuwen heen hebben ontwerpers, ambachtslieden en bouwende burgers de omgeving naar hun hand gezet. En door de eeuwen heen zijn de ingrepen opvallend vergelijkbaar. Bij groeiende steden of nagelnieuwe nederzettingen, bij de bewerking van het landschap, de plek van gebouwen en zelfs de vormgeving: keer op keer wordt een handvol structuren ingezet. Elke structuur bedient zijn eigen doel.

Volgens Paul Dijkman hebben de standaardoplossingen een evolutionaire grondslag: het zijn aangeboren denkpatronen. De focus van de verschillende bouwoplossingen zit ons in het bloed. In elke ontwerper schuilt de verre voorouder en ook gebruikers beschouwen hun omgeving met aangeboren wensen. Welke structuur maakt het gelukkigst? Of zit geluk in de juiste mix?

In De structuur van het geluk worden glashelder vijf typen oplossingen naast elkaar gezet. De toegankelijke teksten en vele illustraties leveren een effectief overzicht, kort en bondig, ideaal voor de gedachtevorming en discussies, en vooral: heerlijk voor nieuwsgierige geesten.

Auteurs

Paul Dijkman

Ir. Paul Dijkman is architectuurfilosoof, urban design consultant, ontwerper, publicist.