Nieuwbouw en sfeer Bekijk groter

Nieuwbouw en sfeer

Handboek voor architectonische sferen

9789074328890

Verkrijgbaar

29,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijIJzer
Jaar van uitgave2006
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's184p.
Extrageïllustreerd

Meer informatie

In 1800 werd de aarde bevolkt door 1 miljard mensen. In 1920 stond de teller op 2miljard en in 1960 op 3 miljard. Inmiddels zitten we dik boven de 6 miljard. Terwijl er mensen bij komen wordt het platteland verlaten. Vanaf 2007 woont de meerderheid van de wereldbevolking in steden.

Nederland lijkt de wereld in het klein. De bevolkingsdruk is groot, er zal gebouwd moeten worden. De sfeer van nieuwe buurten staat ter discussie. Hoe ontwerpen we een 'ongedwongen thuis', een omgeving waarin de bewoners niet het gevoel krijgen dat ze in de auto moeten stappen om ergens anders 'het echte leven' op te zoeken?

In Nieuwbouw en sfeer legt Paul Dijkman een link tussen stadse gevoelens en de menselijke evolutie. Net als onze voorouders voelen we ons thuis als verschillende sferen ons belagen. Niet zonder humor krijgt u een keur aan situaties voorgeschoteld. Wat is de juiste mix van sferen? U hoeft geen ontwerper te zijn om van dit boek te genieten. Dijkman schrijft boeiend en toegankelijk, juist om het grote publiek te betrekken bij de discussie die iedereen aangaat: in welke sfeer leven wij?

Auteurs

Paul Dijkman

Ir. Paul Dijkman is architectuurfilosoof, urban design consultant, ontwerper, publicist.