Speelnatuur in de stad Bekijk groter

Speelnatuur in de stad

hoe maak je dat?

9789062244980

Verkrijgbaar

Een zeer leesbaar, rijk geïllustreerd, overzichtelijk verhaal, dat speelnatuur van al zijn kanten belicht. Een uitnodiging om zelf het avontuur van het realiseren van speelnatuur in de stad aan te gaan.

Meer details

9,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2009
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 228p.
Extra met kleurillustraties

Meer informatie

Weet je nog hoe eindeloos je speelde op dat veldje, met die geurende struiken, die boom waarvan het je lukte erin te klimmen, hoe je het ijs voelde kraken bij die sloot? Hoe je daar met je vriendjes je fantasie kon laten gaan en de tijd vergat?

Ondanks de toenemende aandacht en zorg voor het opgroeiende kind, verdwijnen groene, avontuurlijke speelplekken en -plekjes steeds meer uit de woonomgeving. Dat moet veranderen.

Speelplezier, natuur ervaren, ruimte voor creativiteit en bewegen, sociaal-emotionele ontwikkeling, frisse buitenlucht, uitdaging: allemaal zaken die belangrijk zijn om je als kind gezond te ontwikkelen. En allemaal zaken die speelnatuur te bieden heeft!

Maar hoe ziet goede, beheersbare, uitdagende speelnatuur er uit? Hoe initieer je, ontwerp je, maak je, beheer je deze in de woonomgeving?
Voor een antwoord op deze vragen combineert dit boek de kennis van Wageningen Universiteit en Researchcentrum en de inzichten van de GGD Rotterdam-Rijnmond met de praktijkervaringen van Natuurspeeltuin de Speeldernis.
Het resultaat is een zeer leesbaar, rijk geïllustreerd, overzichtelijk verhaal, dat speelnatuur van al zijn kanten belicht. Het nodigt uit zelf het avontuur van het realiseren van speelnatuur in de stad aan te gaan: als initiatiefnemer, als ambtenaar, als ontwerper, als beheerder, als ouder of gewoon als homo ludens, de spelende mens...

Gerelateerde titels

Auteurs

- de Speeldernis

Natuurspeeltuin de Speeldernis: Sigrun Lobst, Margit Schuster, Suzanne Borgharts


- GGD Rotterdam-Rijnmond

GGD Rotterdam-Rijnmond: Josine van den Bogaard, Jennie Odink


Wageningen UR

Wageningen Universiteit en Research Centrum:
Lenneke Vaandrager, Mariëtte Custers, Dorit Haubenhofer

Redactie:
Josien Stehouwer, Josine van den Bogaard, Suzanne Borgharts