Bouwboek voor kindercentra Bekijk groter

Bouwboek voor kindercentra

Verkrijgbaar

Bouwstenen voor het inhoudelijk programma van eisen waarmee opdrachtgevers hun eigen wensen kunnen formuleren voor een nieuw of te verbouwen kindercentrum.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback met flappen (24 x 24 cm) - 168p. - 65 kleurenillustraties
jaar2011
UitgeverijThoth

Meer informatie

De afgelopen tien jaar is de kinderopvang in capaciteit verdrievoudigd. De uitbreiding is gerealiseerd in splinternieuwe gebouwen, alleen of samen met een school of andere organisatie, en in bestaande panden die verbouwd zijn tot kindercentra. Altijd is het een gebouw dat in de eerste plaats bestemd is voor kinderen en daarnaast voor medewerkers en ouders.
Een goed gebouw voor kinderen is een doordacht gebouw. Het is gebaseerd op heldere keuzes over pedagogische visie, werkwijze en groepsopbouw. Het voldoet aan praktische, functionele en technische eisen. En het heeft een buitenruimte die veilig en uitdagend is.
Er is geen blauwdruk voor zo'n gebouw: visies en werkwijzen verschillen en daarmee ook de gebouwen.

Dit Bouwboek voor kindercentra levert de bouwstenen voor het inhoudelijk programma van eisen waarmee opdrachtgevers (kinderopvangorganisaties, corporaties, schoolbesturen) hun eigen wensen kunnen formuleren voor een nieuw of te verbouwen kindercentrum. De uitgave biedt nuttige informatie voor architecten, ontwerpers van gebouwen en buitenruimten voor kinderopvang en voor adviseurs en beleidsmakers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe kindercentra.

Auteurs