Marokkaans Arabisch Bekijk groter

Marokkaans Arabisch

een cursus voor zelfstudie en klassikaal gebruik

9789054601005

Verkrijgbaar

Deze cursus kan goed zonder hulp van een docent en zonder voorkennis van het Arabisch worden doorgewerkt.

Meer details

49,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2018, 6de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 448p.

Meer informatie

Het Marokkaans Arabisch is de algemene omgangstaal van Marokko en, naast het Berber, de taal die ook de meeste Marokkanen in Nederland en Vlaanderen spreken Hoewel er in het Marokkaans regionale verschillen bestaan, is er een algemeen geaccepteerde standaard: de omgangstaal van het gebied rond de grote steden Rabat, Meknès en Fès. Het Marokkaans, dat niet wordt geschreven, verschilt aanzienlijk van het geschreven Modern Standaard Arabisch, de schrijftaal en de taal van de overheden in de Arabische wereld.

Deze cursus kan goed zonder hulp van een docent en zonder voorkennis van het Arabisch worden doorgewerkt. Hij bestaat uit twee niveaus.

Het eerste behandelt de klankleer. De cursist begint met behulp van het uitgebreide geluidsmateriaal aan een grondige oefening van de uitspraak. In 41 lessen komt vervolgens de basisgrammatica aan bod.

Met een gedegen kennis van de grammatica werkt de cursist op het tweede niveau aan uitbreiding van een vooral praktische woordenschat. Hij oefent in 24 lessen zijn spreek- en luistervaardigheid aan de hand van de thema's kennismaking, sociale omgang, wonen en huisvesting, eten en drinken, een taal leren, onderwijs en opvoeding, werk en beroepen en tot slot ziekte en gezondheidszorg.

De cursist is na afloop in staat te communiceren met Marokkanen (en Algerijnen) tijdens vakantie, werk en in beroepssituaties.   Deze cursus Marokkaans is gedurende vele jaren en op alle niveaus beproefd (Volksuniversiteit, hbo en universiteit) en geschikt voor zowel zelfstudie als klassikaal gebruik. De gratis audiobestanden bij dit boek bieden de cursist zo'n 7 uur aan luister- en spreekvaardigheidsoefeningen. Voor deze cursus is geen kennis van het Arabisch of het Arabische schrift nodig.

audiobestanden bij Marokkaans Arabisch
Deze bestanden kunt u als ZIP-bestand downloaden en op uw computer uitpakken.

Lees mij
Klankleer 1-15
Les 16-43
Les 44-49
Les 50-54
Les 55-58
Les 59-62
Les 63-65

Gerelateerde titels

Auteurs

Jan Hoogland

Jan Hoogland (1957) is arabist en universitair docent Arabisch aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij was zeven jaar directeur van NIMAR, het Nederlands Instituut Marokko. Hij voerde de eindredactie van de grote arabische woordenboeken (Bulaaq 2003 en 2009).