Arabisch voor beginners - deel 1 Bekijk groter

Arabisch voor beginners - deel 1

Verkrijgbaar

Maak kennis met het Arabisch en maak je de beginselen ervan stap voor stap eigen.

Meer details

33,50 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijCoutinho
Jaar van uitgave2015, 8ste druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's208p.

Meer informatie

Het Arabisch kent ongeveer driehonderd miljoen sprekers en de belangstelling voor deze taal neemt toe. Met Arabisch voor beginners wordt kennis gemaakt met het Arabisch en worden de beginselen zich stap voor stap eigen gemaakt.

Arabisch voor beginners – deel 1 bevat tien lessen. In de eerste drie lessen worden de achtergrond van de Arabische taal, de klankleer en het alfabet behandeld. De volgende lessen zijn opgebouwd rond teksten en dialogen. Na iedere tekst volgt een grammaticale uitleg. Aan het einde van elke les is een gevarieerd oefengedeelte te vinden. Om de beginnende cursist op weg te helpen zijn veel van de teksten gevocaliseerd en zijn losse woorden en voorbeeldzinnen getranscribeerd. Op de website www.coutinho.nl/arabisch1 staat extra audio-materiaal, waarop de uitspraak van het alfabet en teksten en dialogen uit het boek zijn te horen.

In deze achtste druk zijn de (Arabische) teksten en zinnen gecorrigeerd gevocaliseerd. Al het audio-materiaal is verplaatst naar de bijbehorende website.

Samen met de Basiswoordenlijst Arabisch vormen Arabisch voor beginners – deel 1 en deel 2 een samenhangende en eigentijdse cursus Arabisch, geschikt voor gebruik in lesverband, maar ook voor zelfstudie.
Bij dit boek hoort een website met audio-materiaal.

Auteurs

Ed de Moor

Ed de Moor was verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij schreef ook de cursus Arabisch voor beginners.


Ankie van Pel

Drs. Ankie van Pel studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is vertaler en als docent verbonden aan de Volksuniversiteit Amsterdam.