Arabisch voor beginners - deel 2 Bekijk groter

Arabisch voor beginners - deel 2

Verkrijgbaar

Deel 2 van een didactische bewerking van de succesvolle cursus Arabisch van Ed de Moor. Een uitdieping van vormleer en grammatica, met oefenmateriaal en veel aandacht voor de spreek- en schrijfvaardigheid. Voor zelfstudie of gebruik in de klas.

Meer details

31,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 280p. - met cd
jaar2008, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Het Arabisch is een grote taal, die door de komst van Arabisch sprekende migranten ook in West-Europa een vertrouwd verschijnsel is geworden. De belangstelling om deze taal te leren is mede daardoor enorm toegenomen. Met Arabisch voor beginners kunnen deze belangstellenden zich het Arabisch eigen maken.

Arabisch voor beginners - deel 2 is samen met deel 1 een didactische bewerking van de succesvolle cursus van Ed de Moor. Deel 2 bouwt voort op de kennis uit deel 1. Omdat vormleer en grammatica in het Arabisch zo belangrijk zijn, worden die in dit deel verder uitgediept.
Het boek bestaat uit twaalf lessen die elk worden afgesloten met een gevarieerd oefengedeelte met veel aandacht voor de spreek- en schrijfvaardigheid . Door de ruime vormgeving en grote letters zijn de teksten zeer goed leesbaar.

Arabisch voor beginners - deel 2 kan gebruikt worden door studenten van diverse niveaus en met verschillende achtergronden, onder begeleiding van een docent of voor zelfstudie. Waar nodig zijn nieuwe woorden gevocaliseerd. Alle Arabische teksten en dialogen kunnen worden beluisterd via de bijgeleverde audio-cd.

Wijlen Ed de Moor was verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Van zijn hand verscheen ook de Basiswoordenlijst Arabisch.
Drs. Ankie van Pel studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is vertaler en als docent verbonden aan de Universiteit Leiden en de Volksuniversiteit Amsterdam.

Auteurs

Ed de Moor

Ed de Moor was verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij schreef ook de cursus Arabisch voor beginners.


Ankie van Pel

Drs. Ankie van Pel studeerde Arabische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is vertaler en als docent verbonden aan de Volksuniversiteit Amsterdam.