Kullu tamâm Bekijk groter

Kullu tamâm

Inleiding tot de Egyptische omgangstaal

9789054601906

Verkrijgbaar

Ontstaan en beproefd aan de Universiteit van Amsterdam. Het eerste omvangrijke, door specialisten op het terrein geschreven Nederlandse leerboek Egyptisch Arabisch. Met grammaticale uitleg, veel oefeningen en een beknopte woordenlijst.

Meer details

39,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2015, 7de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 348p.

Meer informatie

Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen. Door het grote politieke en culturele gewicht van Egypte binnen de Arabische wereld wordt het Egyptisch Arabisch ook buiten Egypte begrepen en kan dus uitstekend als communicatiemiddel voor de buitenlander dienen.

kullu tamâm ('Alles kits, oké'), is ontstaan en beproefd aan de Universiteit van Amsterdam, is het eerste omvangrijke, door specialisten op dit terrein geschreven Nederlandse leerboek van dit dialect.
Dit leerboek bevat een grammaticale uitleg, veel oefeningen en een beknopte woordenlijst Egyptisch-Nederlands en Nederlands-Egyptisch. Deze unieke methode besteedt, uitgaande van de tekst, veel aandacht aan syntaxis en zinsopbouw. Vanaf les 11 wordt ook een journalistieke woordenschat ingevoerd om het latere overschakelen naar het Standaard Arabisch te vergemakkelijken. Wie dit boek goed heeft doorgewerkt, is in staat om ook meer ingewikkelde situaties het hoofd te bieden.

'Een uitstekende methode, met goede oefenzinnen, veel uitdrukkingen die belangrijk zijn voor de omgangstaal.' NBD

Auteurs

Manfred Woidich

Prof. dr. Manfred Woidich is arabist en dialectoloog, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.


Rabha Heinen-Nasr

Drs. Rabha Heinen-Nasr is docente Egyptisch-Arabisch, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.