Leergrammatica Arabisch Bekijk groter

Leergrammatica Arabisch

Sold out

Deze Leergrammatica Arabisch biedt beginnende studenten een gedegen kennis van het Standaardarabisch en is geschikt is voor gebruik in onderwijssituaties en voor zelfstudie. Uniek is dat het Arabisch volledig gevocaliseerd is.

Meer details

Datasheet

colofonpaperback - 432p. - met cd
jaar2007, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

Deze Leergrammatica Arabisch biedt beginnende studenten een gedegen kennis van het Standaardarabisch. Het is een uitgebreide, geïntegreerde leergang, die geschikt is voor gebruik in onderwijssituaties en voor zelfstudie. Het unieke van dit boek is dat het Arabisch volledig is gevocaliseerd: in het schrift zijn alle klinkers aangebracht, waardoor er nergens twijfel bestaat over de juiste uitspraak.

Na een beknopte inleiding over de geschiedenis van het Arabisch, volgt een les waarin studenten zich het Arabische schrift eigen maken. In de daaropvolgende lessen staan grammatica en woordenschat centraal. De grammatica wordt stap voor stap en met behulp van veel voorbeelden uitgelegd, en vervolgens toegepast in analyse-, vertaal- en conversatieoefeningen.

In het boek worden niet alleen teksten in het Modern Standaardarabisch gebruikt, maar ook teksten uit de bloeiperiode van de Arabische literatuur in de middeleeuwen. Zo komt bijvoorbeeld een verhaal van de in 2006 overleden schrijver Naguib Mahfouz aan bod, maar ook fragmenten uit Duizend-en-een-nacht.

Corné Hanssen is docent Arabische taal en cultuur, en docent geschiedenis van de islam en de islamitische wereld aan de Universiteit Utrecht.

Auteurs

Corné Hanssen