Woordenboek Arabisch-Nederlands Bekijk groter

Woordenboek Arabisch-Nederlands

9789054600794

Verkrijgbaar

63,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze hardcover met stofomslag
Aantal pagina's 1012p.

Meer informatie

Modern Standaard Arabisch is de geschreven taal van de Arabieren, van Marokko tot Irak. Het is de taal van de poëzie en proza, onderwijs, geschreven media en nieuwsdiensten. Het is ook de gesproken taal bij officiële gelegenheden en van nieuwsberichten, en alle geletterde Arabieren kunnen het lezen en verstaan. Het is de taal van 400 000 Arabieren in de Lage Landen.

Dit vertaalwoordenboek voor het Modern Standaard Arabisch is ontwikkeld onder auspiciën en in opdracht van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen (CLVV), een gemengd Vlaams-Nederlands overheidsinitiatief gericht op de ontwikkeling van tweetalige woordenboeken. De twee delen zijn gemaakt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, onder begeleiding van een commissie van internationaal vermaarde arabisten uit Nederland en Vlaanderen. Aan het project hebben native speakers uit diverse delen van de Arabische wereld meegewerkt.

Beide delen zijn samengesteld op basis van omvangrijke bestanden van modern taalgebruik. De delen bevatten veel collocaties (frequente combinaties) en het Arabisch is volledig gevocaliseerd.

Het deel Arabisch-Nederlands telt zon 24.000 ingangen en ongeveer 100.000 vertaalrelaties.

De Vertaalwoordenboeken Arabisch verschillen in opzet en uitvoering van de succesvolle Leerwoordenboeken Arabisch door Mark van Mol (2 delen Bulaaq, 2001). Ze zijn vooral bedoeld voor een andere groep gebruikers.

Ook verkrijgbaar in set samen met het Woordenboek Nederlands-Arabisch - per set voordeliger

Auteurs

Jan Hoogland

Jan Hoogland (1957) is arabist en universitair docent Arabisch aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij was zeven jaar directeur van NIMAR, het Nederlands Instituut Marokko. Hij voerde de eindredactie van de grote arabische woordenboeken (Bulaaq 2003 en 2009).Manfred Woidich

Prof. dr. Manfred Woidich is arabist en dialectoloog, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.