Leerwoordenboek Nederlands-Arabisch Bekijk groter

Leerwoordenboek Nederlands-Arabisch

9789054600510

Verkrijgbaar

Dit leerwoordenboek voor het Modern Standaard Arabisch is ontwikkeld onder auspiciën en in opdracht van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen (CLVV), een gemengd Vlaams-Nederlands overheidsinitiatief.

Meer details

34,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 529p.

Meer informatie

Dit leerwoordenboek voor het Modern Standaard Arabisch is ontwikkeld onder auspiciën en in opdracht van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen (CLVV), een gemengd Vlaams-Nederlands overheidsinitiatief gericht op de ontwikkeling van tweetalige woordenboeken. Het is gemaakt aan de Katholieke Universiteit Leuven, onder begeleiding van een commissie van internationaal vermaarde arabisten uit Nederland en Vlaanderen.

Voor het deel Nederlands-Arabisch is gebruik gemaakt van een speciaal basisbestand. Het telt zon 20.000 ingangen. Samen met het Leerwoordenboek Arabisch-Nederlands is het het eerste systematisch samengestelde Arabische woordenboek met talrijke afgeleide betekenissen, grammaticale uitleg en heldere voorbeelden uit de levende praktijk van vandaag. Gemaakt voor het onderwijs en het dagelijks gebruik en bedoeld voor een groeiend aantal belangstellenden in het Nederlandse taalgebied.

Ook verkrijgbaar in set samen met het Leerwoordenboek Arabisch-Nederlands - per set goedkoper

Auteurs

Koen Berghman

Koen Berghman werkt als wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Leuven.


Mark van Mol

Professor dr. Mark van Mol is arabist en verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.