Leerwoordenboek Arabisch-Nederlands Bekijk groter

Leerwoordenboek Arabisch-Nederlands

9789054600527

Verkrijgbaar

34,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2001
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 509p.

Meer informatie

Dit leerwoordenboek voor het Modern Standaard Arabisch is ontwikkeld onder auspiciën en in opdracht van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen (CLVV), een gemengd Vlaams-Nederlands overheidsinitiatief gericht op de ontwikkeling van tweetalige woordenboeken. Het is gemaakt aan de Katholieke Universiteit Leuven, onder begeleiding van een commissie van internationaal vermaarde arabisten uit Nederland en Vlaanderen.

Voor het deel Arabisch-Nederlands is gedurende een lange reeks van jaren gewerkt aan het verzamelen en analyseren van een groot aantal geschreven en gesproken bronnen uit diverse Arabische landen.

Het deel Arabisch-Nederlands telt zon 17.000 ingangen. Samen met het Leerwoordenboek Nederlands-Arabisch is het het eerste systematisch samengestelde Arabische woordenboek met talrijke afgeleide betekenissen, grammaticale uitleg en heldere voorbeelden uit de levende praktijk van vandaag. Gemaakt voor het onderwijs en het dagelijks gebruik en bedoeld voor een groeiend aantal belangstellenden in het Nederlandse taalgebied.

Ook verkrijgbaar in set samen met het Leerwoordenboek Nederlands-Arabisch - per set goedkoper

Auteurs

Mark van Mol

Professor dr. Mark van Mol is arabist en verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.


Koen Berghman

Koen Berghman werkt als wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Leuven.