Tekstanalyse Bekijk groter

Tekstanalyse

Methoden en toepassingen

Verkrijgbaar

Zes methoden waarmee teksten geanalyseerd en geëvalueerd kunnen worden: functionele analyse, coherentieanalyse, retorische analyse, argumentatieanalyse, narratieve analyse en genreanalyse. Met gratis aanvullend oefenmateriaal.

Meer details

33,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2018, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Sluit deze tekst wel aan bij de gestelde doelen? Hoe samenhangend is de tekst? Welke overtuigingsmiddelen worden ingezet? Is de argumentatie wel aanvaardbaar? Wanneer wordt informatie een verhaal? Hoe conventioneel is deze tekst? Al dit soort vragen komen aan bod in Tekstanalyse.

Dit handboek behandelt zes methoden waarmee teksten geanalyseerd en geëvalueerd kunnen worden: functionele analyse, coherentieanalyse, retorische analyse, argumentatieanalyse, narratieve analyse en genreanalyse. Deze methoden helpen de lezer om te ontdekken hoe een tekst in elkaar zit en hoe deze beoordeeld en – als nodig – verbeterd kan worden. Elk hoofdstuk gaat in op één van de zes methoden en sluit af met een uitgebreide voorbeeldanalyse.

Bij het boek is gratis aanvullend oefenmateriaal beschikbaar via Lerarencampus

Tekstanalyse is primair bedoeld voor studenten letteren en communicatiewetenschap. Tegelijkertijd is het boek een waardevolle aanvulling voor iedereen die in de communicatiepraktijk met teksten bezig is.

Auteurs

Joyce Karreman

Joyce Karreman werkt aan de Universiteit Twente. Daar geeft ze onderwijs bij de opleiding Communication Science op het gebied van instructieve teksten en technische communicatie.


Renske van Enschot

Renske van Enschot werkt aan Tilburg University. Ze geeft onderwijs bij de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen op het gebied van journalistiek en narratieve en visuele communicatie.