Handboek webredactie Bekijk groter

Handboek webredactie

9789462720169

Verkrijgbaar

Geheel vernieuwd en up to date met de allernieuwste inzichten en theorieën. Onmisbaar handboek voor iedereen die een website heeft.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2015, 4de geactualiseerde druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.

Meer informatie

Online communicatie is meer dan een goede website. Wie (nieuwe) klanten wil bereiken, benut ook social media, mobiele sites, apps en digitale nieuwsbrieven. Hoe haal je het beste uit online kanalen en hoe stroomlijn je de content? De geheel vernieuwde editie van Handboek webredactie beantwoordt deze en andere vragen en geeft praktische adviezen aan webredacteuren en online communicatieprofessionals.

Het Handboek webredactie zoomt in op onder meer de volgende thema’s:

  • Webstrategie, webstructuur, contentstrategie
  • Schrijven voor het web
  • Schrijven voor Google
  • Schrijven voor social media
  • Schrijven voor mobiel
  • Conversiegericht schrijven
  • Tekstsoorten (nieuwsbericht, digitale nieuwsbrief, blog)

Een must read voor (coördinerend) webredacteuren, webmanagers, communicatieprofesionals en anderen die een bijdrage leveren aan online communicatie. Bij de overheid, in het bedrijfsleven of in non-profitorganisaties; in loondienst of als freelancer. Ook is het geschikt voor hbo-studenten die zich voorbereiden op een functie als webredacteur of communicatieadviseur en voor deelnemers aan trainingen in Schrijven voor het web, Webredactie en Contentbeheer.

Deze nieuwe editie is een vervolg op het handboek dat eind 2010 verscheen en twee herdrukken beleefde.

Auteurs

Geert Poort

Geert Poort is zelfstandig trainer en adviseur op het gebied van schriftelijke communicatie met webcommunicatie als specialisme (www.gpoort.nl). Hij studeerde Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte als redacteur bij tijdschriftuitgeverijen en als internetredacteur voor een universitaire site. Geert schreef eerder het boek Schrijven voor het web.


Corona de Wert

Corona de Wert is trainer, communicatieadviseur en tekstschrijver. Vanuit haar communicatiebureau (www.dommelcommunicatie.nl) werkt zij voor uiteenlopende opdrachtgevers, met webcommunicatie als specialisme. Corona studeerde Taal- en Literatuurwetenschap en was voor de start van haar bureau twaalf jaar actief als communicatieadviseur bij gemeente, provincie en Rijksoverheid.