Taal in actie Bekijk groter

Taal in actie

Hoe mensen communiceren met taal

Verkrijgbaar

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2000, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

Taal in actie is een compleet en verhelderend overzicht van de verschillende benaderingen binnen het onderzoeksterrein van taal in gesprekken en is bedoeld voor studenten talen en communicatie.

In dit boek staat de vraag centraal hoe mensen taal gebruiken om te communiceren. De afgelopen decennia is binnen de filosofie, de sociologie, de antropologie, de psychologie en de taalwetenschap de vraag gesteld hoe mensen het voor elkaar krijgen dat ze elkaar begrijpen terwijl hun taalgebruik vaak zo onprecies lijkt. In Taal in actie worden in acht hoofdstukken de verschillende benaderingen van dit vraagstuk gepresenteerd.

Per hoofdstuk stellen de auteurs steeds een benadering voor, waarbij de achtergronden, de onderzoeksmethoden en de analytische concepten van de betreffende benadering worden gepresenteerd en toegelicht door middel van illustratieve, authentieke gespreksfragmenten uit verschillende contexten.

Hanneke Houtkoop en Tom Koole zijn werkzaam aan het Onderwijsinstituut Nederlands en het Utrechts Instituut voor Linguïstiek, UIL-OTS van de Universiteit Utrecht.

Auteurs

Hanneke Houtkoop


Tom Koole