Hufterproof (waaier) Bekijk groter

Hufterproof (waaier)

Voorkomen van vervelend gedrag en agressie

9789058718846

Verkrijgbaar

Adequaat reageren in vervelende situaties. Onmisbaar en praktische tool voor iedereen die met agressie en vervelend gedrag te maken krijgt.

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thema
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze waaier
Aantal pagina's 62p.

Meer informatie

Agressie-uitingen lijken alsmaar heftiger te worden en steeds vaker voor te komen. Op straat, op school, in de bus of trein, tegen hulpverleners, of baliepersoneel op een gemeentehuis. Agressie overkomt veel mensen en heeft vaak veel impact. Jarenlang.

Helaas weten de meeste mensen niet hoe ze goed moeten reageren op agressie. Ze voelen zich aangevallen, zeggen de verkeerde dingen, gaan schreeuwen, schelden. Het gevolg is dat de situatie escaleert en de agressie van de ander alleen maar erger wordt.

Agressie is meestal een gevolg van frustratie
Gelukkig kan het ook anders. Agressie is meestal een gevolg van frustratie. En juist die agressiesoort is tamelijk eenvoudig aan te pakken. Je moet alleen weten hoe. Als je de eerste signalen herkent, kun je je eigen gedrag daarop aanpassen en zo erger voorkomen.

De waaier helpt jou aan de juiste mindset en de nodige vaardigheden om in een vroeg stadium controle te nemen en te houden. Begrip tonen voor de boosheid van de ander haalt vaak al een deel van de agressie weg. Grenzen stellen, en de effecten en consequenties van zijn gedrag benoemen, blijken ook uitermate effectief. Ook doelgerichte en willekeurige agressie en vervelend groepsgedrag komen aan bod. Deze vormen van agressie vergen een andere aanpak, maar ook hier geldt dat je zelf veel kunt doen om erger te voorkomen.

Een ding is duidelijk: als je weet met wat voor agressie je te maken hebt, kun je je eigen reacties daarop aanpassen en zo erger voorkomen. Zo draag je bij aan je eigen veiligheid en die van anderen!

Auteurs

Henk van den Muijsenberg

Henk van den Muijsenberg is trainer, docent en ervaringsdeskundige op het gebied van agressie op het werk. Hij was jarenlang actief als politiefunctionaris en veiligheidsmanager in de vrijetijdsbranche en ontwikkelde effectieve methodieken tegen agressie. Hij is auteur van Hufterproof.