Ben ik zo duidelijk? (waaier) Bekijk groter

Ben ik zo duidelijk? (waaier)

communicatietips

9789058715975

Verkrijgbaar

Basisregels voor communicatie overzichtelijk bij elkaar. Bestverkochte Thema waaier nu volledig herzien en aangevuld.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2013
Bindwijzewaaier
Aantal pagina's20p.

Meer informatie

Langs elkaar heen praten, onhandig woordgebruik, verkeerde lichaamshouding. Er kan nogal wat misgaan in de communicatie. Daarom vind je in Ben ik zo duidelijk? de basisregels voor goede communicatie overzichtelijk bij elkaar. Van misverstanden in de communicatie tot het voeren van een slechtnieuwsgesprek en van de betekenis van lichaamstaal tot het omgaan met klachten en verwijten.

Handig om deze waaier steeds bij de hand te hebben als je nog even wilt controleren of je niets vergeten bent. Met Ben ik zo duidelijk? heb je geen moeite meer met luisteren, goed samenvatten, vragen stellen en feedback geven. Voor iedereen die communiceert... wij allemaal dus.

Doel: Mensen tips geven over communicatie, bijvoorbeeld voor het voeren van lastige gesprekken op het werk.
Voor wie: Voor werkende mensen.
Gebruik: Heel handig ter voorbereiding voor bijvoorbeeld onderhandelgesprekken, klachtengesprekken, functioneringsgesprekken en slechtnieuwsgesprekken.
Voordelen waaier ten opzichte van een boek: Een waaier kun je altijd bij je hebben. Ben ik zo duidelijk? is praktisch, overzichtelijk en geeft de kern van allerlei gesprekken aan die je op je werk kunt tegenkomen.

Auteurs

Marieta Koopmans

Marieta Koopmans is sociaal psycholoog en werkt zelfstandig als individuele coach van managers onder de naam C'enter. Daarnaast geeft zij als freelancer leiderschapstrainingen voor het opleidingsinsituut Schouten & Nelissen.


Marloes Abrahamse

Marloes Abrahamse studeerde Klinische- en gezondheidspsychologie aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Zij werkte als psycholoog onder andere bij psychiatrisch centrum Parnassia. Vanaf 2000 werkt zij als trainer en (e)-coach bij Schouten & Nelissen. Marloes is gespecialiseerd in communicatie, met name gespreksvaardigheid en omgaan met agressie en intimidatie.