Twaalf principes voor het opvoeden van een kind met ADHD Bekijk groter

Twaalf principes voor het opvoeden van een kind met ADHD

9789057125584

Verkrijgbaar

Het boek helpt je te begrijpen hoe de hersenen van een kind met ADHD werken en hoe je het effectieve ondersteuning kunt bieden. Met veel praktische tips en adviezen.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

  • Hoe herken je de talenten en vaardigheden van je kind?
  • Hoe kun je dat talent verder ontwikkelen?
  • Hoe kun je een vangnet en steunpilaar voor je kind zijn?

Russell Barkley is al jarenlang een internationale autoriteit op het gebied van ADHD bij kinderen en jongeren. Hij heeft op basis van onderzoek en behandelingen twaalf principes ontwikkeld waarmee ouders en begeleiders minder problemen zullen ondervinden bij de opvoeding, meer vertrouwen in zichzelf krijgen, aanzienlijk aangepaster gedrag bij het kind of de tiener met ADHD zullen zien, en meer rust in het gezin ervaren.

Twaalf principes voor het opvoeden van een kind met adhd is de ideale gids voor iedereen die extra steun zoekt bij de opvoeding van kinderen met ADHD.

"Het boek helpt je te begrijpen hoe de hersenen van je kind werken, waarom je kind met bepaalde dingen worstelt, en hoe je het kunt helpen de vaardigheden te ontwikkelen om succesvol te zijn in het leven. Een echte aanrader!" - Kathleen Nadeau, klinisch psycholoog gespecialiseerd in ADHD en, samen met Judith Kolberg, auteur van Opgeruimd leven met ADHD

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Russell A. Barkley

Russell A. Barkley is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Virginia Commonwealth University School of Medicine en een internationaal bekend expert op het gebied van ADHD. Hij is een klinisch wetenschapper, leerkracht en uitvoerend psychiater. Hij heeft meer dan 22 publicaties op zijn naam en is oprichter en editor van The ADHD report, een wetenschappelijk tijdschrift, dat al ruim 25 jaar wordt uitgegeven.