PowerCoaching Bekijk groter

PowerCoaching

Trainingsprogramma voor jongeren met ADHD

9789023252696

Verkrijgbaar

De uitwerking van alle PowerCoaching-oefeningen met aandachtspunten en tips voor de coach. Een combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke kennis. Met digitaal werkboek.

Meer details

36,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 158p.

Meer informatie

PowerCoaching is een innovatief, motiverend en praktijkgericht coachingsprogramma voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ADHD. Het programma richt zich op een brede range aan ADHD gerelateerde problematiek in de thuis- en schoolsituatie en in de vrije tijd. PowerCoaching helpt jongeren inzichtelijk te maken op welke gebieden zij vastlopen of problemen ervaren. In individuele behandelsessies krijgen de jongeren psycho-educatie en leren ze nieuwe gedragsstrategieën aan om met deze problemen om te gaan. De training richt zich ook op het voorkomen van toekomstige problemen, middels een stapsgewijs opgebouwd programma.

Dit boek bevat de uitwerking van alle PowerCoaching-oefeningen met daarbij aandachtspunten en tips voor de coach. Daarnaast wordt ingegaan op de achtergrond en de doelstelling van PowerCoaching. Bij deze handleiding is een digitaal werkboek met praktische oefeningen en aanvullend materiaal voor de jongeren ontwikkeld en beschikbaar via www.yuliusacademie.nl/powercoaching.

De inhoud en vorm van PowerCoaching is ontwikkeld in samenspraak met een team van onder meer psychiaters, (gz-)psychologen, sociaal pedagogisch hulpverleners, verpleegkundig specialisten ggz, wetenschappelijk onderzoekers en cliënten. Door deze samenwerking is praktijkervaring en wetenschappelijke kennis gecombineerd bij de ontwikkeling van het coachingsprogramma. PowerCoaching is een behandeling die door verschillende professionals in de hulpverlening gegeven kan worden. Hiermee heeft de coach een innovatief coachingsprogramma in handen, ter bevordering van het zelfmanagement van jongeren met ADHD.

Downloaden

Auteurs

A. Maras


S. Kapiteijn


L.J. Vreeke


W.E.N. Geilleit