Behandelgids ADHD bij volwassenen, cliëntenwerkboek Bekijk groter

Behandelgids ADHD bij volwassenen, cliëntenwerkboek

Een programma voor cognitieve gedragstherapie - 2de editie

9789057125065

Verkrijgbaar

Een bewezen effectief therapieprogramma voor volwassenen met ADHD. Cliëntenwerkboek. Geactualiseerde editie. Enkel voor professionals.

Meer details

32,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen voor werk, eigenwaarde en sociale contacten uiterst nadelig zijn. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.

De Behandelgids ADHD bij volwassenen presenteert de eerste evidence-based psychologische behandeling voor volwassenen met ADHD. Het programma bestaat uit een cliëntenwerkboek en een therapeutenhandleiding en is bedoeld om onder begeleiding van een cognitief gedragstherapeut te doorlopen. In het programma leer je vaardigheden om concentratieproblemen, impulsiviteit en problemen met organiseren en plannen aan te pakken. Dit programma is goed te combineren met medicatie. Voor mensen die betrekkelijk weinig baat vinden bij medicatie, kan dit programma op zichzelf voldoende zijn.

Het programma bestaat uit twaalf sessies. Deze volledig bijgewerkte tweede editie van het cliëntenwerkboek bevat stap-voor-stap informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies. Voor therapeuten is er de bijbehorende Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding.

Aan bod komen:
• organiseren en plannen
• management van overweldigende taken
• organisatiesystemen
• afleidbaarheid verminderen en afleiding uitstellen
• denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
• uitstelgedrag voorkomen
• betrokkenheid van gezinslid of partner
• omgaan met terugval

Over de vorige editie:
‘Zeker een aanrader voor alle hulpverleners die vaak volwassenen met ADHD behandelen.’ – Tijdschrift voor Psychiatrie

Auteurs

Steven Safren

Steven Safren is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Hij is hoogleraar aan de universiteit van Miami.


Susan Sprich

Susan Sprich is psycholoog en cognitief gedragspsycholoog gespecialiseerd in ADHD. Ze is verbonden aan het Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School.


Carol Perlman

Carol Perlman is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Ze heeft een particuliere praktijk in Massachusetts.


Michael Otto

Michael Otto is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Hij is eveneens hoogleraar psychologie aan Boston University.