Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding Bekijk groter

Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding

Een programma voor cognitieve gedragstherapie - 2de editie

9789057125058

Verkrijgbaar

Een bewezen effectief therapieprogramma voor volwassenen met ADHD. Therapeutenhandleiding. Geactualiseerde editie. Enkel voor professionals.

Meer details

42,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

Meer informatie

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen voor werk, eigenwaarde en sociale contacten uiterst nadelig zijn. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.

Deze geactualiseerde editie van de Behandelgids ADHD bij volwassenen biedt een bewezen effectief therapieprogramma voor volwassenen met ADHD. Dit CGT-programma bestaat uit een therapeutenhandleiding en een cliëntenwerkboek. Het leert doeltreffende en praktische vaardigheden en strategieën om met ADHD om te gaan en helpt de symptomen te bestrijden die het leven met ADHD zo moeilijk maken. Al dan niet in combinatie met medicatie biedt de Behandelgids de beste kans op verlichting bij deze slopende aandoening.

Het programma bestaat uit twaalf sessies. Deze therapeutenhandleiding biedt de therapeut per sessie effectieve behandelstrategieën en heldere instructies. Het bijbehorende cliëntenwerkboek bevat informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies.

Aan bod komen:
• organiseren en plannen
• management van overweldigende taken
• organisatiesystemen
• afleidbaarheid verminderen en afleiding uitstellen
• denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
• uitstelgedrag voorkomen
• betrokkenheid van gezinslid of partner
• omgaan met terugval

Over de vorige editie:
‘Zeker een aanrader voor alle hulpverleners die vaak volwassenen met ADHD behandelen.’ – Tijdschrift voor Psychiatrie

Auteurs

Steven Safren

Steven Safren is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Hij is hoogleraar aan de universiteit van Miami.


Susan Sprich

Susan Sprich is psycholoog en cognitief gedragspsycholoog gespecialiseerd in ADHD. Ze is verbonden aan het Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School.


Carol Perlman

Carol Perlman is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Ze heeft een particuliere praktijk in Massachusetts.


Michael Otto

Michael Otto is psycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in ADHD. Hij is eveneens hoogleraar psychologie aan Boston University.