schilderen-tekenen-grafiek Er zijn 46 producten

per pagina
Toont 26 - 46 van de 46 items
 • Nederlandse schilderkunst van nu
  Schuil, Willems

  Recente werken uit de Nederlandse schilderkunst. Interviews met bijna 30 kunstenaars uit verschillende generaties en enkele essays die ingaan op de Nederlandse schilderkunst als pars pro toto voor de hedendaagse schilderkunst.

  27,50 €
 • Houweling

  Jos Houweling kijkt naar voetbal op de televisie en als hij niet kijkt, maakt hij collages over voetbal.

  37,50 €
 • Een prachtige reis
  Leeman, Meedendorp, Prins

  De schilderijen en werken op papier van de wereldberoemde Franse impressionisten en post-impressionisten uit de verzameling van de John en Marine Fentener van Vlissingen Art Foundation.

  29,90 €
 • A Wonderful Journey
  Leeman, Meedendorp, Prins

  About the paintings and works on paper by the world-famous Impressionists and Post-Impressionists from the collection of the John and Marine van Vlissingen Art Foundation.

  29,90 €
 • Monet, Boudin, Daubigny en anderen
  de Bodt, Lobstein, van Noortwijk, Sillevis, Tapié, Willems

  Johan Barthold Jongkind (1819-1891) is een sleutelfiguur in de schilderkunst van de negentiende eeuw. Een pionier van het impressionisme.

  24,95 €
 • Jonkman, Vellekoop, Becker, Cantarutti

  Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van de zinderende artistieke uitwisseling tussen Parijs en Nederland in de 19de eeuw, aan de hand van negen Nederlandse kunstenaars die voor kortere of langere tijd in Parijs verbleven.

  29,90 €
 • Jonkman, Vellekoop, Becker, Cantarutti

  By examining nine Dutch artists who spent longer or shorter periods in Partis, this richly illustrated book explores an era of stimulating artistic exchange.

  29,90 €
 • De mooiste stadsgezichten
  Bakker, Gerlagh, Hell, Ariëns Kappers, du Mortier, Vlaardingerbroek, Wouthuysen

  Amsterdamse topografische tekenkunst uit de periode 1700-1800. Een selectie van de mooiste werken in potlood, pen en penseel, veelal uit de eigen collectie van het Stadsarchief.

  29,95 €
 • Syrië revisited
  de Feyter

  In Mensen en ruïnes vergelijkt Theo de Feyter het Syrië van voor de opstand van 2011 met het Syrië van nu aan de hand van de schilderijen en tekeningen die hij er maakte. 

  15,00 €
 • Plomp, Sonnabend, Vogtherr

  Een van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis van de Franse kunst. Zijn pionierende stijl kenmerkt zich door lichtheid, intimiteit en rake observatie.

  29,90 €
 • Castano

  De mooiste schilderijen en tekeningen uit de verzameling van het Musée d'Art moderne in Troyes, een van de fraaiste particuliere kunstverzamelingen in Frankrijk, afkomstig van het echtpaar Pierre en Denise Lévy.

  19,95 €
 • Paradijs in de bergen
  Roodenburg-Schadd, van Os

  De focus van dit boek ligt op de ruim twintig jaar die Kirchner, een van de oprichters van de Duitse, expressionistische kunstenaarsbeweging Die Brücke, in Zwitserland werkte. Een ode aan de schoonheid van de Zwitserse Alpen en hun bewoners.

  29,90 €
 • 100 duingedichten en 100 duingezichten
  Matsier, Goudswaard, Bakker

  Een gulle greep uit duingedichten en duingezichten, van Constantijn Huygens tot Bernlef en van Jan van Goyen en Jan Toorop tot hedendaagse schilders. Met twee begeleidende essays.

  21,95 €
 • Heijbroek, Schmitz

  George Hendrik Breitner, schilder van volk, werkpaarden en een verdwijnend Amsterdam. Aan de hand van deze thema's geeft dit boek een verrassende kijk op de schilderijen, tekeningen en foto's uit Breitners Amsterdamse jaren (1886-1923).

  24,95 €
 • Made in Laren
  Raassen-Kruimel, Roodenburg-Schadd

  Dit boek biedt een helder beeld van de fascinerende ontwikkeling in de kunstenaarskolonie Laren, een broedplaats van vernieuwing in de periode 1880-1930. Een scharnierpunt in de Nederlandse kunstgeschiedenis.

  24,95 €
 • Heij

  Het boek toont en beschrijft ruim zeventig schilderijen, aquarellen en pasteltekeningen van kunstenaars die zich lieten inspireren door het licht, de natuur, de mens en de moderne stad.

  17,90 €
 • Geschiedenis van de westerse kunst en architectuur
  de Visser

  Algemene kunstgeschiedenis anders benaderd: naast de chronologische ontwikkeling van de kunst wordt ook steeds doorgeschakeld naar latere periodes. Waar komt de kunst vandaan en waarheen heeft ze gevoerd.

  64,95 €
 • Vrouwen in de beeldende kunst 1808-1913
  Klarenbeek

  Een rijk geïllustreerd werk met nieuwe inzichten over alle aspecten van de positie van vrouwelijke kunstenaars in de 19de eeuw. Brengt ook vele vergeten talenten onder de aandacht.

  29,50 €
 • Heyvaert

  Het verhaal achter de beelden in het Pajottenland, met culturele en kunsthistorische achtergrond, maar ook humor, filosofische bedenkingen en meer...

  7,50 €
 • een docudrama in 14 staties
  de Leijer (tekeningen), Swarth

  Alles wat u eigenlijk liever niet wilde weten over de contemporaine Jezus, handzaam samengevat in een fraai vormgegeven publicatie.

  19,50 €
 • de Ruiter

  Vanuit het gezichtsveld van het laatste decennium van de twintigste eeuw analyseert Wim de Ruiter de belangrijkste compositietechnieken van deze eeuw binnen de westerse muziek aan de hand van karakteristieke partituren.

  50,00 €
Toont 26 - 46 van de 46 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten