cultuurkritiek Er zijn 47 producten

per pagina
Toont 16 - 20 van de 47 items
 • Fragmenten, essays, kritieken
  Schlegel

  De teksten in dit boek tonen de jonge, revolutionaire Schlegel en weerspiegelen zijn stilistische veelzijdigheid. Zijn fundamentele vragen over taal, de onkenbaarheid van de wereld en de verbeeldingskracht van literatuur en poëzie zijn nog steeds actueel.

  19,50 €
 • Flusser

  Tweede deel van Flussers grote mediatheoretische trilogie, waarin hij de geschiedenis en ontwikkeling van communicatietechnieken in beeld en schrift vanaf de prehistorie tot en met het digitale tijdperk neerzet als een proces van toenemende abstractie.

  20,50 €
 • zestig brieven over kunst
  Antwerps Kunstenoverleg

  Kunstenaars, zakenlui, politici, journalisten, wetenschappers... schrijven een brief naar een geliefd iemand en vertellen hem/haar over het belang van kunst in hun leven.

  17,00 €
 • Baetens, Vanhaesebrouck , Van Maele

  Wie of wat is de Vlaming? In een dertigtal vignetten analyseren de auteurs soms kritisch, soms speels, maar altijd met liefde, de manier waarop 'de' Vlaming zichzelf toont in zijn of haar dagelijks gedrag.

  15,00 €
 • El Haji

  Een openhartige essaybundel over een gesloten cultuur. Door persoonlijke gesprekken met zijn broers, zus en moeder laat Said El Haji zien hoe zijn familie en hij gevormd zijn door een patriarchale traditie van eer, plicht en mannelijke dominantie.

  15,45 €
Toont 16 - 20 van de 47 items