kunst & cultuur Er zijn 92 producten

per pagina
Toont 1 - 25 van de 92 items
 • Boden, Pinxten

  This book with color photographs offers a collage of art, poetry, literary and academic texts. It is a prime example of sustainable respectful collaboration between engaged people from around the world.

  24,90 €
 • Een uitgebreid overzichtsboek [1968-2021] van het filmoeuvre van Paul, Menno en Françoise de Nooijer met ca. 3.500 afbeeldingen. Inleiding door Peter Delpeut [NL/ENG].

  135,00 €
 • Een uitgebreid overzicht van het imposante fotografische oeuvre van Paul, Menno & Françoise De Nooijer, van 1965 tot 2022.

  95,00 €
 • De mooiste beklimmingen in Europa

  40 cols in Europa op beeld vastgelegd vanuit het perspectief van de wielrenner. Een iconisch fotoboek met odes aan het klimmen en persoonlijke herinneringen van grote vedetten uit de wielerwereld.

  34,95 €
 • Sprekende hoofden
  Houweling

  Een boek over klein leed, doodslag, verwarring, kunst en Jezus, met en zonder humor, met en zonder hoofdpijn. Het leven. De foto-hoofden krijg je er gratis bij.

  32,00 €
 • Portret van dementie
  Houweling

  Deze fotocollages laten zien en misschien voelen hoe het voelt om te lijden aan de ziekte dementie. Een portret van dementie en een hommage aan Loes. Loes is haar meisjesnaam.

  36,00 €
 • Kunst, maatschappij, verzet
  Rau

  Via een betoog en in dialoog bespreekt kunstenaar Milo Rau wat het (stads)theater van de toekomst zou kunnen zijn.

  22,50 €
 • Art, Society, Resistance
  Rau

  First through a programmatic text for engaged art, then in dialogue with critic Marijn Lems, and finally through the speeches of some NTGent makers. Rau (as artistic director) together with Lara Staal, Chokri Ben Chikha, Jesse Vandamme, and Miet Warlop imagine The (City) Theatre of the Future.

  22,50 €
 • Radical Actions, Politics and Friendships
  García-Ánton (red.)

  Een rijke verzameling casestudies rond solidariteit en kunst, van de jaren 1970 tot nu, met veel aandacht voor lokale en inheemse initiatieven. Thema’s als migratie, neokolonialisme, interreligieuze conflicten, klassenverschillen, heteronormativiteit en milieu worden centraal geplaatst.

  29,90 €
 • a vocabulary of collective arts
  Wesseling (red.), Cramer (red.)

  Een begrippenlijst met sleutelwoorden en concepten om samenwerking in kunst en ontwerp te bevorderen. Biedt een mondiaal perspectief op transdisciplinaire praktijken. Engelstalig

  22,50 €
 • Offermanns (red.)

  Dit boek bevraagt vooringenomen aannames, waardes en benaderingen van grafisch ontwerp. Het combineert casestudies en kritische reflecties, en probeert een gemeenschappelijke basis te schetsen voor de uitgangspunten en waardesystemen van grafisch ontwerp in een geglobaliseerde samenleving. Met prachtige illustraties (hoofdstukopeningen) van studenten.

  25,00 €
 • Schilder van de zon
  Feltkamp

  Een ode aan een van de grote Belgische meesters in het verbeelden van licht en kleur, een belangrijke voorman van het pointillisme.

  18,95 €
 • Veen

  Mondriaans eigen woorden geven inzicht in het ontstaan van zijn werken en de denkwereld achter zijn composities, zowel de concrete als de abstracte.

  22,50 €
 • Musici onder het nazisme
  Brouwers

  In dit vervolg op Beethoven in de bunker vertelt Fred Brouwers over de verknipte verhouding van de nazi's met klassieke muziek. Opnieuw een beklijvend stuk muziekgeschiedenis.

  20,00 €
 • Over raken en geraakt worden
  De Munck, Gielen

  Inspirerende en intieme longread over kwetsbaarheid, de ambiguïteit van safe spaces en de vaardigheden die we verwerven door esthetische ervaringen.Een pleidooi voor openheid en mededogen, over het potentieel van kunst om ons te helpen ons open te stellen.

  7,50 €
 • Vijftien gesprekken over een geniale componist
  van der Valle

  De auteur sprak met vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn - dirigenten, organist, schrijver, biograaf, zanger, liefhebbers. Dat levert een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt.

  19,90 €
 • (fotoboek met gedichten en romanfragmenten van Rodaan Al Galidi)
  van den Berg

  Een noodzakelijk fotoboek met portretten in zwart/wit van vluchtelingen die al maanden en soms jaren in overvolle asielcentra op het startschot van hun procedure wachten. Daarnaast symboliseren ook conceptuele beelden het lange wachten. De foto’s zijn gelardeerd met gedichten van Rodaan Al Galidi en met fragmenten uit zijn romans Hoe ik talent voor het...

  20,00 €
 • Vos

  Peter Vos hield vogeldagboeken bij en werkte ze uit tot dit hoogtepunt in zijn werk. Een liefdesverklaring aan zijn gevleugelde metgezellen. Deze facsimile is een rijk geïllustreerde uitgave met inleidende teksten van Jan Piet Filedt Kok, Ger Luijten en Siegfried Woldhek.

  44,95 €
 • Etsen, tekeningen en aquarellen
  Filedt Kok, Luijten, van der Wal

  In dit boek wordt, naast een representatief overzicht van het geëtste oeuvre van Charles Donker, een van de beste etsers van Nederland, voor het eerst ook een royale keuze uit zestig jaar tekeningen en aquarellen gepresenteerd.

  34,50 €
 • Bulckaert

  Over de beste Amerikaanse songschrijver van de afgelopen 50 jaar, absoluut buitenbeentje in de wereld van de rockmuziek en componist van een tijdloos oeuvre. Met veertig popartcollages van grafisch artiest Antoine Lamon.

  24,90 €
 • How capitalism took hold of graphic design, and how to escape from it
  Pater

  Economic beginnings/concepts explained in an accessible way for designers, without jargonWith examples from the practice of six design collectives that try to dismantle the relations between capitalism and designA source of inspiration for everyone in the design field: students, designers, educators

  22,50 €
 • Boomsma

  Bij het schrijven van dit boek gaf pianist Camiel Boomsma ruimte aan vrije en associatieve gedachten die bij het denken over muziek ontstaan. Een aftastende dialoog tussen taal en klank én een hernieuwde kennismaking met de muziek die hij al jaren speelt en beluistert.

  20,00 €
 • Doolaard

  Een uitgebreid overzicht van het werk dat Martijn Doolaard van 2000 tot 2021 creëerde. Door zijn beelden te bewerken creëert hij een afwijkende werkelijkheid waarmee hij uit is op ambivalentie, ontregeling en bevreemding. 

  65,00 €
 • van der Vliet

  Stap binnen in de boeiende maritieme wereld van vader en zoon Willem van de Velde, de meest vooraanstaande zeeschilders van de zeventiende eeuw.

  29,95 €
 • Paepen

  Zwart-witfotowerken, met een korrelig en aanraakbaar aspect. Eenzame naaktmodellen die niet alleen zichzelf zijn, maar ook staan voor een begrip, een stemming of een sfeer.

  35,00 €
Toont 1 - 25 van de 92 items