Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Dit boek beantwoordt de vragen die er toe doen.
Dit praktische en toegankelijke boek is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, stress, piekeren, fobieën of paniek. Het biedt oefeningen voor meditatie, acceptatie, stressvermindering en ontspanning gebaseerd op mindfulness.
Het meest effectieve, evidence-based behandelprogramma voor angst, paniek en agorafobie. Inclusief casusvoorbeelden, technieken voor atypische en problematische reacties.
Werkboek bij het meest effectieve, evidence-based behandelprogramma voor angst, paniek en agorafobie. Met vragenlijsten, huiswerkopdrachten en interactieve formulieren.
Lieve Devriese, die op latere leeftijd anorexia nervosa kreeg, getuigt. met een verhelderende nabeschouwing van psychologe Els Verheyen van de zelfhulpvereniging AN-BN.
Een klassieker over diagnose en behandeling van obsessieve-compulsieve stoornissen.
Vanuit haar ervaring met mensen die vatbaar zijn voor psychose pleit de auteur voor een nauwe samenwerking tussen patiënt, familie en hulpverleners.
Simon Baron-Cohen bepleit een drastische herziening van het psychologisch inzicht in menselijke wreedheid, en de diagnose en behandeling van bepaalde stoornissen.
Hoe kijkt Felix Sperans, psychiatrisch patiënt, tegen het leven en zijn grote vragen aan? Een levensverhaal dat niemand onberoerd zal laten.
Michel Mestrum lijdt niet alleen aan schizofrenie, hij belijdt ze ook.
Martine Delfos beschrijft een behandeling van eetstoornissen vanuit het perspectief van de aanleg. Voor professionals die met mensen met eetstoornissen werken en voor de mensen zelf. Niet bedoeld als zelfhulpboek.
De opvolger van 'Schemagerichte cognitieve therapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis', met aanvullingen rond experiëntiële technieken en de toepassing van schematherapie in groepen, bij (echt)paren en in andere settingen.
De technieken in dit boek helpt je afstand te nemen van je angsten, zodat je niet langer het slachtoffer bent van je eigen gedachten.
Dagboek van een jonge vrouw die een jarenlang gevecht voerde tegen anorexia. Over haar angst en verdriet, maar ook haar strijd en geloof in de toekomst. Over meer dan (niet) eten alleen. Over groeien en over de pijn die daarmee gepaard gaat.
Naast theoretische kennis over hechtingsstoornissen bij kinderen biedt de auteur vooral veel aanwijzingen voor de therapeutische praktijk. Onmisbaar voor professionals die werken met hechtingsgestoorde kinderen.
Waarom en hoe komen dwangmatige kwade gedachten bij ons op en wat valt eraan te doen.