psychologie Er zijn 96 producten

per pagina
Toont 51 - 75 van de 96 items
 • Soudijn

  Deze geheel geactualiseerde, derde editie van het ethisch handboek voor de psycholoog gaat uitgebreid in op de beroepscode 2015 van het NIP. Met tal van concrete voorbeelden uit de praktijk en oefeningen om de ethische regels te doorgronden.

  26,95 €
 • Handboek voor een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining
  Giesen, de Mare

  Kinderen van 10 tot 14 jaar aan aan de slag met bewegingsoefeningen, verhalen en kunstzinnige opdrachten om hun sociale redzaamheid, sociale weerbaarheid en sociale competentie te versterken. Gebaseerd op de KICK-training, Kunst In Contact met Kinderen.

  34,00 €
 • Hoe veerkracht door hechting, zelfregulatie en competenties versterkt kan worden
  Blaustein, Kinniburgh

  Deze toegankelijke en uitgebreide handleiding biedt een kader voor interventies bij jeugdigen en hun families die te maken hebben met meervoudig trauma en/of voortdurend trauma en maakt gebruikt van het ARC-model - Hechting, Zelfregulatie en Competenties.

  93,00 €
 • Inleiding tot de verschillende deelgebieden
  Mönks

  Een belangrijke wegwijzer in de vele theorieën en methoden over de menselijke ontwikkeling, van de geboorte tot en met de ouderdom. 14de geactualiseerde editie.

  51,50 €
 • Depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning
  Meulink

  Dit boek maakt, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten, helder wat bekend is over de oorzaken en de gevolgen van postpartum depressie. Met handvatten voor ondersteuning en behandeling en aandacht voor de impact op de betrokken kinderen.

  26,00 €
 • Ontwikkeling & psychopathologie
  de Wolf

  Een complete, overzichtelijke en diepgaande inleiding in de theorievorming van psychoanalyse. Geschikt voor de basisopleiding tot psychotherapeut en de opleiding tot klinisch psycholoog of psychiater.

  51,50 €
 • Verbeter je zelfbeheersing
  Mischel

  Het boek van de man achter de wereldberoemde test. In dit baanbrekende boek put Mischel uit decennia van fascinerend onderzoek en voorbeelden uit het dagelijks leven om de aard van wilskracht en zelfbeheersing te verkennen.

  20,00 €
 • Limbische verklaring en cognitieve emotieve behandeling bij SOLK
  Klaver

  Een boek voor therapeuten, huisartsen, psychologen, neurologen, psychiaters, ... en iedereen die geïnteresseerd is in SOLK-problematiek. Een nieuwe manier van kijken naar deze problematiek en een nieuw behandelperspectief, de stressortherapie.

  31,00 €
 • Begeleid individueel spel in de gedragstherapie
  Höfer

  De auteur verduidelijkt de toepassing van het begeleid individueel spel binnen de gedragstherapeutische behandeling van kinderen en jeugdigen aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, dialogen tussen psychotherapeut en cliënt, foto's en tabellen.

  42,00 €
 • De overtuigingskracht van het detail
  Goldstein, Martin, Cialdini

  De nieuwste inzichten uit de psychologie van het beïnvloeden. Van de auteurs van de bestseller Overtuigingskracht

  20,00 €
 • Delfos

  A better understanding of the effect of traumatic experiences on children and adolescents is to be expected when the true developmental perspective is taken into account.

  25,00 €
 • De persoonlijke reis van een neurowetenschapper door de donkere kant van het brein
  Fallon

  Uit scans blijkt dat de auteur het brein heeft van een psychopaat. Hoe kan hij dan toch gelukkig getrouwd zijn en vader van twee kinderen? In welke mate beïnvloedde zijn genetische aanleg zijn gedrag? Dat zoekt hij uit in dit boek.

  19,95 €
 • Handboek voor theorie en praktijk
  Korrelboom , ten Broeke

  Cognitieve gedragstherapie breed en diepgaand uitgewerkt. Een stevige theoretische onderbouwing en een hoog how to do it-karakter. Een compleet, onmisbaar boek voor therapeuten in opleiding en ervaren praktiserende therapeuten. 2de geactualiseerde en sterk uitgebreide druk.

  72,50 €
 • Verbetering en herstel van cognitie, emotie, motivatie en regulatie van gedrag
  van der Stel

  Dit boek bespreekt de achtergronden en kenmerken van zelfregulatie, met het accent op de ontwikkeling van de executieve functies en op het verband tussen zelfregulatie en psychische problematiek.

  28,00 €
 • Koops, Levering, de Winter, Pieper

  Dit boek is bedoeld voor een breed publiek dat zich interesseert voor de menselijke emoties, voor vreugde en verdriet.

  15,00 €
 • Geef een positieve wending aan je gedachten
  Gaanderse

  The Work van Byron Katie uitgelegd in toegankelijke psychologie. Verlicht zijn, mindfulness, gedachten, onze hersenen: ontdek hoe het werkt. Voor iedereen die wil leren stress en negatieve gedachten te relativeren

  24,00 €
 • Een leidraad voor elke hulpverlener in de wijk en de zorg
  Baas

  Dit boek biedt iedere huisarts en hulpverlener in de huisartsenpraktijk, de wijk en de zorg een handvat voor de psychosociale hulpverlening. Duidelijk, overzichtelijk en toegankelijk met een grote diversiteit aan praktijkervaringen.

  28,00 €
 • de Jongh

  Een overzicht van de kennis die er in de afgelopen jaren over het verschijnsel tandartsangst – en de behandeling ervan – is opgebouwd, met centraal een psychologische aanpak en pragmatisme.

  53,00 €
 • Het begrijpen van emoties en de psyche
  Suijkerbuijk

  In duidelijke taal wordt aan de hand van een model van de psyche inzichtelijk gemaakt waar problemen die mensen ervaren, vandaan komen en hoe we onszelf kunnen veranderen.

  26,00 €
 • Hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen
  McGonigal

  Verleiding, verslaving, uitstelgedrag, stress, afleiding... het zijn geen persoonlijke zwakheden maar universeel menselijke ervaringen. Dit boek legt de oorzaken ervan uit en biedt zelfbeheersingsstrategieën om ze te counteren.

  20,00 €
 • De zoektocht naar verschillen en overeenkomsten tussen culturen
  van Oudenhoven

  Een zoektocht naar de wisselwerking tussen het menselijk gedrag en de culturele omgeving. Het begrip cultuur wordt in relatie gebracht met taal, cognitie en intelligentie, persoonlijkheid, interpersoonlijke relaties en psychische gezondheid.

  30,50 €
 • De herontdekking van de grootste kracht van de mens
  Baumeister , Tierney

  Zelfbeheersing is een fundamenteel menselijke eigenschap en een onmisbaar ingrediënt van onze samenleving. Dit boek toont het aan aan de hand van baanbrekend psychologisch onderzoek en inspirerende voorbeelden.

  20,00 €
 • Een theorie van menselijke wreedheid
  Baron-Cohen

  Simon Baron-Cohen bepleit een drastische herziening van het psychologisch inzicht in menselijke wreedheid, en de diagnose en behandeling van bepaalde stoornissen.

  21,95 €
 • Camp

  Het eerste boek waarin deze vernieuwende vorm van psychotherapie wordt beschreven, in heldere bewoordingen en met praktijkvoorbeelden. Toepasbaar bij alle soorten problematiek en voor cliënten van alle leeftijden.

  26,00 €
 • Onderbouwing, uitleg en toepassing van diverse behandelvormen
  de Wolf

  Een uitgebreid overzicht van de verschillende vormen van psychoanalytische behandelingen. Met wetenschappelijke verantwoording, maar ook met de nadruk op de praktijk.

  51,50 €
Toont 51 - 75 van de 96 items