Dit boek laat zien hoe protocollaire behandelingen in de praktijk werken en hoe ze gecombineerd kunnen worden met doelgerichte, gefundeerde, op de patiënt toegesneden interventies. 2de geactualiseerde druk.
Werkboek met heldere uitleg, voorbeelden en cognitieve gedragstechnieken die leren kinderen omgaan met angstige gedachten en gevoelens. Voor 7 tot 11 jaar.
Praktische gids die kinderen inzicht geeft in wat zelfwaardering is en hoe ze meer eigenwaarde en zelfverzekerdheid kunnen ontwikkelen. Voor 7 tot 11 jaar.
Dit praktijkboek legt uit wanneer gespecialiseerde hulp na een ingrijpende gebeurtenis echt nodig is en wanneer het juist beter is deze (nog) niet in te zetten. Voor hulpverleners, maar ook toegankelijk voor anderen. 3de gewijzigde druk met extra aandacht voor seksueel misbruik.
Brainspotting maakt gebruik van de natuurlijke mogelijkheid van het brein om aan zelfscanning te doen om zo de bronnen van trauma en spanning in het lichaam te activeren, te lokaliseren en te verwerken.
Vanuit een historisch perspectief kijkt Martine Delfos naar het IQ en de intelligentietest, met Alfred Binet als grondlegger, om de problemen van vandaag te begrijpen en een nieuwe manier van intelligentieonderzoek te ontwikkelen.
Evolutionaire inzichten helpen het alom aanwezige menselijk lijden te verklaren – en te verlichten door individuen als individuen te zien.
Welke rol kunnen paarden spelen bij het versterken van executieve functies bij kinderen met specifieke hulpvragen. Dit boek biedt een wetenschappelijk onderbouwde theorie en veel praktijkvoorbeelden.
Dit boek belicht pedofilie van vele kanten. Hoe leef je veilig met deze seksuele voorkeur en hoe komen bepaalde mensen geleidelijk tot het plegen van misbruik? Welk preventieve maatregelen zijn mogelijk?
Leven en werk van Jacobus Johannes van der Werf, hoogleraar ontwikkelingspsychologie, met autobiografische fragmenten, wetenschappelijke publicaties en beschouwingen van anderen over zijn werk en persoon.
Gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op basis van het werk van de belangrijkste theoretici. Geschikt voor gebruik in het onderwijs en als toegankelijk naslagwerk.
Een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren, diagnostiek en behandeling ervan.
Dit boek geeft zelfhulp-lezers, therapiecliënten en therapeuten de vaardigheden om acht sleutels tot een geslaagd traumaherstel, te begrijpen en toe te passen. Met aanwijzingen, praktijkvoorbeelden en oefeningen.
Eenvoudige lichaamsgerichte technieken gericht op over- en onderregulatie, vanuit het idee dat regulatie en zelfregulatie een van de sleutels is tot optimaal contact.
Inspirerende gesprekken met mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker kregen. Over de moeilijke opdracht opnieuw inhoud en betekenis aan hun leven te geven. Aangevuld met reflecties van experts.
Praktijkboek voor hulpverleners, geschreven door hulpverleners. Biedt theoretische onderbouwing en praktische handvatten voor methodisch handelen in de residentiële hulpverlening aan jongeren met een ontwikkelingsproblematiek.
Dit boek bespreekt wat narcisme is, hoe het ontstaat, hoe het levens beïnvloedt en hoe je kunt streven naar gezonde zelfwaardering in plaats van narcisme.
Krachtige technieken voor het therapeutisch werk met jongeren en jongvolwassenen, op basis van de acceptatie en commitment therapie en de positieve psychologie.
Per leeftijdsfase (kleuter, 6-9 jaar en 9-12 jaar) bespreken de auteurs de belangrijkste ontwikkelingen op lichamelijk, sociaal-emotioneel en cognitief gebied.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten in het tienerbrein. Een must voor iedereen – ouders, verzorgers, docenten – die wil begrijpen wat er omgaat in tieners en jongeren en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.
Vanuit verhalen over onvoorstelbaar zeldzame hersenaandoeningen legt Thomson uit hoe het brein werkt.
Theorie en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek over zelfbeschadiging aangevuld met praktijkervaringen van hulpverleners en cliënten. Een waardevol naslagwerk.
Inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk van werk, onderwijs en opvoeding kan omgaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.
Wat is perfectionisme? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Antwoorden en nieuwe inzichten. Voor professionals én voor mensen die er zelf last van hebben.
Voor Paul Blockx was kunst een overlevingsstrategie, zijn gereedschap om zijn kwellingen en verrukkingen bloot te leggen, te begrijpen en er vat op te krijgen.