Voorlichtingsverhaal over ADD voor kinderen van de basisschool, met en zonder de diagnose.
Dit boek leert kinderen omgaan met faalangst. De oefeningen en tips maken faalangstige kinderen rustiger en dat stelt hen in staat te laten zien wat ze wel kunnen.
Een prentenboek over selectief mutisme, een (sociale) angststoornis waarbij kinderen in bepaalde situaties, soms jarenlang, niet praten.
Met dit boek leer je je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en er woorden aan te geven. Naast informatie en voorbeelden bevat het ook veel praktische oefeningen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT).
Dit boek geeft kinderen van 8 tot 12 jaar, ouders, leerkrachten, kindercoaches en kindertherapeuten inzicht in de samenhang tussen lijf en hersenen en biedt handreikingen om de samenwerking daartussen soepel te laten verlopen.
Een therapeutisch verhaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar die te maken hebben met mishandeling en als gevolg daarvan een laag zelfbeeld hebben. Een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.
Een boek voor kinderen vanaf 6 jaar over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna.
Voor kinderen van 7 tot ongeveer 10 jaar die te veel piekeren. Tips opdrachten, oefeningen en voorbeelden die helpen om het piekeren los te laten en weer controle over je eigen gedachten te krijgen.
Kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. Aan de orde komen o.a. theorie van de hoogbegaafdheid, creatief denkvermogen, omgaan met anderen, anders voelen, perfectionisme, onderpresteren en faalangst.
Dit werk- en doeboek voor jongeren is een instrument ter ondersteuning van professionele therapie. Met de oefeningen kunnen ze proberen te achterhalen waarom zij zichzelf beschadigen en krijgen ze suggesties aangereikt om ermee op te houden.
Dit boek helpt kinderen van 10 jaar en ouder angst te herkennen en onder controle te krijgen. Ze kunnen er zelfstandig of onder begeleiding mee aan de slag en leren vaardigheden om om te gaan met paniek, angst, fobie of dwang.
Twee voorleesverhalen met indringende tekeningen maken duidelijk wat het voor jonge kinderen betekent te leven met een ouder met een psychisch probleem. Met tips en achtergrondinformatie voor hulpverleners en ouders.
Dit boek legt uit wat stotteren precies is en welke factoren je spreken kunnen beïnvloeden. Praktische tips, oefeningen en opdrachten leren je meer ontspannen met stotteren omgaan. Met getuigenissen van stotterende jongeren zelf.
Informatie, tips en oefeningen rond ADHD om thuis en op school mee aan de slag te gaan. Bepaal zelf hoe je boek over ADHD in elkaar zit door de paginadelen telkens anders te combineren en laat je verrassen door grappige combinaties en nieuwe inzichten.
Een verhaal over seksueel misbruik bij kinderen. Voor therapeuten een ingang om met jonge kinderen te praten over hun ervaringen en gevoelens. Voor ouders een bron van woorden voor ervaringen waarvoor moeilijk woorden te vinden zijn.
Een hulpboek voor jongeren met anorexia, boulimia en andere eetstoornissen. Vanaf 12 jaar.
Met dit werkboek krijgen jongeren handvatten en vaardigheden in handen die hen helpen het hoofd te bieden aan verlegenheid, angst, zelfkritiek en gebrek aan zelfvertrouwen.
Met technieken uit de dialectische gedragstherapie in dit helpboek ontwikkel je meer zelfvertrouwen en vaardigheden om op te kunnen tegen de ups en downs in je leven.
Beelddenken komt veel voor, ook in combinatie met dyslexie en andere stoornissen. Dit boek geeft kinderen, leerkrachten en ouders inzicht en oefeningen en tips om kinderen meer zelfvertrouwen te geven.
De activiteiten en oefeningen helpen je je gevoelens en gedachten over de scheiding van je ouders op een rijtje te krijgen en bieden handvatten om met de situatie om te gaan.
Mindfulnesstechnieken die jongeren helpen spanningen, problemen en stress onder controle te krijgen.
Een interactief lees- en werkboek met tips, activiteiten en ervaringen van Puck met wie kinderen zich kunnen identificeren. Een helpboek bij scheiding met humor, verdriet, boosheid en inzicht.
Een therapeutisch voorleesverhaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar die te maken hebben met seksueel misbruik.
Dit boekje leert (hoog)gevoelige en snel overprikkelde kinderen van 7 tot 11 jaar, hun ouders, onderwijzers en hulpverleners op een speelse manier om te gaan met hun hooggevoeligheid.
Dit werkboek helpt jongeren hun boosheid te begrijpen, onder controle te brengen en een gezonde manier te vinden om hun gevoelens uit te drukken.