geestelijke gezondheidszorg Er zijn 90 producten

per pagina
Toont 76 - 90 van de 90 items
 • Begeleide zelfhulp in de geestelijke gezondheidszorg
  den Boer

  Dit beschrijft het proces dat de cliënt eerst zelf en daarna met hulp van de praktijkondersteuner van de huisarts (POH-GGZ) doorloopt: van hulpvraag naar actieplan tot uitvoering.

  39,95 €
 • Landelijk onderwijsarrangement
  Franssen, van Tol, Weerman

  Leidraad voor hogescholen, informatiebron voor opleiders en professionals in het werkveld rondom de geestelijke volksgezondheid die een beeld geeft van de kennis en vaardigheden die de beroepsgroep van de ggz-agoog in huis heeft.

  13,50 €
 • Theorie en praktijk voor hulpverleners in het sociaal-agogisch werkveld
  de Weerd, Slaa, Muste

  Praktisch en levendig handboek met aandacht voor zowel theorie als praktijk. Zeer geschikt voor de opleiding en als naslagwerk voor professionals.

  42,50 €
 • van der Helm, Kröger , Schaftenaar , van Vliet

  Dit boek beschrijft de moeilijke taak van sociotherapeuten in de gesloten psychiatrische zorgen en TBS om een sociaal-pedagogisch klimaat neer te zetten vanuit recent wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat werken op de groep 'werkt'.

  44,00 €
 • Diagnostiek, behandeling, rehabilitatie en organisatie van zorg
  Veling, van der Wal, Jansen, van Weeghel

  De beschikbare kennis over eerste psychose gebundeld en vertaald in concrete aanbevelingen voor de (organisatie van) zorg: diagnostiek, behandeling, rehabilitatie en herstel. Onmisbaar voor alle professionals die in de vroegepsychosezorg willen werken.

  41,00 €
 • Praktijken en dilemma's bij de inzet van ervaringsdeskundigheid
  Weerman

  Wat is de betekenis en meerwaarde van het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de zorg aan verslaafden? Wat weten we hierover? Welke valkuilen zijn er? Wat moet veranderen in opleidingen en beroepsopvattingen?

  31,00 €
 • Theorie en praktijk van het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen
  Wilken , den Hollander

  Dit handboek gaat in op de geschiedenis, uitgangspunten en methodiek van psychosociale rehabilitatie. Voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg en de maatschappelijke opvang.

  47,00 €
 • De rol van veilige strijd bij het ontstaan en het herstel van een psychose
  de Pater

  Vanuit haar ervaring met mensen die vatbaar zijn voor psychose pleit de auteur voor een nauwe samenwerking tussen patiënt, familie en hulpverleners.

  34,00 €
 • Behandeling, rehabilitatie en ervaringsdeskundigheid als hulp bij herstel van psychische aandoeningen
  Dröes, Witsenburg

  Bundel met voorbeelden van herstelondersteunende hulpverleningspraktijken in Nederland en de Engelstalige wereld aangevuld met beschouwende stukken over rehabilitatie en herstelondersteunende zorg.

  33,00 €
 • Andreoli, Ganzevles, van Weeghel

  Inspirerende beschrijving van een rehabilitatiepraktijk aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van ouderen met ingrijpende psychische problematiek, zowel in de ambulante hulpverlening als in klinische verblijfsafdelingen en beschermende woonvormen.

  25,00 €
 • Het gezicht van alcohol
  Dijkman, Euser

  Een indringende en openhartige getuigenis over alcoholverslaving en hoe ermee te breken. Een verhaal met ziel, over pijn, schaamte en liefde.

  17,50 €
 • Praktische ethiek in psychiatrie en rehabilitatie
  Bauduin, Kanne

  Praktijkvragen van hulpverleners en managers in psychiatrie en rehabilitatie rond ethische kwesties worden besproken aan de hand van ethische gespreksmethoden en theorieën.

  25,95 €
 • van mensen met psychische aandoeningen (Passage-cahier)
  Boevink, Plooy , van Rooijen

  Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen.

  29,00 €
 • Zelfverwonding begrijpen en overwinnen
  Levenkron

  29,00 €
 • Sokol, Fox

  Praktische methodes, interventies en hulpmiddelen om de principes van cognitieve gedragstherapie in de praktijk toe te passen. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg, studenten, trainers, supervisoren, docenten en artsen.

  49,95 €
Toont 76 - 90 van de 90 items