Dit boek helpt (toekomstige) professionals om met behulp van Evidence Based Practice de beste begeleiding of oplossing te bieden. Zowel de theorie als complexe casussen worden belicht.
Een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden, op basis van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Zowel theorie als toepassingen in specifieke praktijksituaties.
Dit boek biedt concrete handvatten voor samenwerking binnen het zorgnetwerk en tussen teams in de zorg voor mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen. Geschikt voor professionals in het sociaal domein en de specialistische ggz. 3de, volledig herziene druk.
Dit studieboek biedt professionals in het forensisch sociaal domein concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven. Naast theoretische kaders en achtergrondkennis bevat het ook concrete praktijkverhalen en aanvullende verwerkingsopdrachten.
Wantoestanden in de psychiatrie... dit boek wil het debat verdiepen. Het is een betoog dat de psychoanalyse en de theorie van Foucault combineert en biedt nieuwe inzichten over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende, en stappen naar verandering.
Aan de hand van casussen geeft dit (studie)boek inzicht in de processen die ten grondslag liggen aan ‘probleemgedrag’ van zorgafhankelijke cliënten. Het geeft daarmee houvast in de dagelijkse praktijk van de hulpverlening.
Psychiater Jos Dröes geeft een inkijk in zijn persoonlijke groei van de biologische psychiatrie van zijn beginjaren, over sociaal geïnspireerd Beschut Wonen en de Rehabilitatie tot de Herstelondersteunende Zorg. Met als voornaamste conclusie dat de persoonlijke beleving, het persoonlijk contact en de daarmee verbonden kennis een ruimere plaats verdienen...
Een volledig oudergericht behandelprogramma voor ouders met angstige kinderen en adolescenten. Met duidelijke richtlijnen en praktische suggesties. Van het leren begrijpen van de angst, het leren praten met het kind tot het vermijden van veelvoorkomende valkuilen.
Vanuit de positieve psychologie en de Perennial Philosophy, die zich richt op het mooiste en meest gemeenschappelijke van alle religies en wereldbeschouwingen, draagt dit boek bij aan je spirituele ontwikkeling en geeft zo lichtheid aan je professioneel handelen en persoonlijk leven. Met concrete voorbeelden en tips.
Levendig beschreven en inspirerende praktijkvoorbeelden van de Voice Dialogue methode. Voor psychiaters, psychologen, therapeuten en coaches die graag hun arsenaal aan therapeutische vaardigheden willen uitbreiden.
Bestaat de psychiatrie nog als ze het euthanasievertoog omarmt? Dat is de verontrustende vraag die Abe Geldhof zich luidop stelt.
Zorgbestuurder en organisatiefilosoof gaan met elkaar in dialoog rond denken over leiderschap. Dat resulteerde in verzameling meeslepende essays die de bestuurspraktijk verbindt met de diepte van het denken.
This book helps counsellors to master an attitude and acquire the competences needed to do strength-based work with clients. It is a reference work for (prospective) professionals in the care and welfare sector.
Een sociaal-kunstzinnige dagbehandeling voor volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking, met dementie en mensen met psychosociale problemen, volgens de methodiek 'kracht in contact met kunst' (KICK).
In dit boek nemen theatermakers, schrijvers, kunstenaars, therapeuten en orthopedagogen de lezer mee in hun denken rond het thema ‘alternatieve vormen van communicatie’ en over wat ontmoeting en interactie betekent wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn.
Hoe bied je als zorgprofessional warme, begripvolle en betrokken ondersteuning en blijf je de mens achter de patiënt zien? Een studieboek voor aankomende en professionele zorgverleners.
Dit boek biedt professionals in de zorg en het sociaal domein theoretische en professionele verantwoording én praktische handvatten voor het inzetten van eigen ervaring in hun werk.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Brainspotting maakt gebruik van de natuurlijke mogelijkheid van het brein om aan zelfscanning te doen om zo de bronnen van trauma en spanning in het lichaam te activeren, te lokaliseren en te verwerken.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
Dit boek beschrijft de uitgangspunten van Steunend Relationeel Handelen (SRH) en hoe je ermee kunt werken om op een methodische wijze goede herstelgerichte zorg te bieden. Praktisch en met veel voorbeelden en hulpmiddelen. Voor professionals in de (O)GGZ maar voor training en opleiding.
Alledaagse persoonlijke ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg. Van zorgverleners én zorgvragers. Met tips en aanbevelingen.
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.