humanistiek Er zijn 18 producten

per pagina
Toont 1 - 5 van de 18 items
 • Bouwstenen voor een kritisch humanisme - deel 2
  Kunneman

  In het licht van de grote complexiteit en de urgentie van de vragen waar wij mensen aan het begin van de 21ste eeuw voor staan, biedt amor complexitatis een nieuwe zoekrichting.

  39,90 €
 • Levensherinneringen van een homohumanist
  Tielman

  Rob Tielman blikt naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag terug op zijn jeugd, zijn activiteiten in de homo/lesbische beweging, en in de humanistische beweging. Tenslotte rondt hij zijn memoires af met zijn ervaringen als nije Fries.

  20,00 €
 • De verhouding tussen het politieke en het persoonlijke in de humanistische en de homolesbische beweging in Nederland, 1945-1980
  van Alphen

  In dit boek worden de opvattingen over de verhouding tussen het persoonlijke en het politieke vanaf de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren tachtig in Nederland onderzocht, voor de humanistische en de homolesbische beweging.

  24,99 €
 • De geschiedenis van levensbeschouwelijk humanisme in relatie tot opvoeding en onderwijs tussen 1850 en 1970
  Stolk

  Hoe denken vrijdenkers, anarchisten en humanisten over opvoeding en onderwijs en hoe hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van pedagogiek en onderwijs in Nederland?

  27,50 €
 • Humanist onder de vrijdenkers en vrijdenker onder de humanisten
  Gasenbeek

  13 oorspronkelijke teksten van Piet Spigt, illustraties en 6 speciaal voor deze bundel geschreven teksten over Piet Spigt geven samen een beeld van de geschiedenis van het vrijdenken en humanisme tussen 1945 en 1980.

  24,99 €
Toont 1 - 5 van de 18 items