In dit rijk geïllustreerde inspiratieboek delen projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema de belangrijkste lessons learned van twintig jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie van fietsenstallingen bij stations.
De rijksbouwmeester pleit voor een fundamentele verandering in denken en handelen om de grote uitdagingen - klimaatverandering, vergrijzing, woningtekort... - van deze tijd aan te pakken.
Achttien fraai getekende en ingekleurde kaartboeken uit het Stadsarchief Amsterdam staan centraal, met buitenplaatsen, bastions, herbergen, molens, lakenramen, overtomen, begraafplaatsen, dorpskerken... buiten de hoofdstad. Enkele honderden kaarten en details in full colour afgebeeld en met de geschiedenis ervan beschreven.
De verrassend rijke geschiedenis van 85 jaar Amsterdamse Bos, een technologisch hoogstandje naar een modern ontwerp van Cornelis van Eesteren en Jakoba Mulder met een sociaal doel: ontspanning en natuurgenot voor alle lagen van de bevolking.
Een rijk geïllustreerde boek over de aanleg- en ontwikkelingsgeschiedenis van het Flevolandse groen. Een verhaal van maakbaarheid en onvoorspelbaarheid, van visie en aanpassingsvermogen.
Een overzicht van de vele aspecten die een rol spelen binnen de huisvesting. Geschikt voor studenten aan diverse economische, sociale, juridische en technische opleidingen.
De taaie vraagstukken van de stad Amsterdam aanpakken in co-creatie en participatie met de betrokkenen, in drie fieldlabs van de Hogeschool van Amsterdam en vele partners.
Het eerste overzichtswerk dat de ruimtelijke ontwikkeling van de zuidwesthoek van Holland vanuit een langetermijnperspectief behandelt. Met historisch beeldmateriaal en vele nieuw getekende kaartenreeksen.
Stedenbouwkundige Max van den Berg doet zijn persoonlijk relaas van de turbulente periode 1963-1986 in de stedenbouwkundige geschiedenis van Amsterdam. Een tegenwicht aan recente geschiedschrijving over de stadsvernieuwing
Centraal in dit derde deel staan de kaarten die onderzoekers naar de geschiedenis van Amsterdam het meest gebruiken en die zeer gedetailleerd zijn. Samen geven ze een schitterend totaalbeeld van Amsterdam over een periode van bijna vijf eeuwen.
The first systematic survey of the urban maps from CIAM 4, and new perspectives at a crucial moment for urbanism today.
De mechanismes die bij al die veranderingen langs de Noord/Zuid metrolijn in Amsterdam van invloed zijn, worden in een inleidend essay uit de doeken gedaan. Een verrassend fotodeel toont de veranderingen van de afgelopen 150 jaar.
Deze monumentale atlas brengt 1000 jaar stedenbouw in Nederland voor het eerst samenhangend in beeld. Aan de hand van foto's, schilderijen en nieuw getekende kaartreeksen worden groei en krimp van de Nederlandse steden inzichtelijk gemaakt.
J.H. Crawford considers how to meld carfree planning with innovative design methods to achieve great improvements in the quality of urban design. The goal is to make carfree cities so irresistibly attractive that people will clamor for them.
Bloemlezing uit de grote hoeveelheid teksten die Henk Meert schreef over de geografische dimensie van rurale en stedelijke ontwikkeling, van armoede en uitsluiting, van dak- en thuisloosheid.