architectuur Er zijn 20 producten

Toont 1 - 20 van de 20 items
 • De spoorwegkathedraal die per ongeluk bleef staan
  Vandecasteele

  In dit boek neemt stadsgids Raf Vandecasteele u mee doorheen een woelige geschiedenis van station Antwerpen-Centraal en biedt hij u een andere kijk op het station dan gebruikelijk.

  22,50 €
 • Antwerps art nouveau en belle epoque architect
  Elaut

  Binnenkijken in de prachtpanden van Jacques De Weerdt, de mysterieuze architect van begin 20ste eeuw. Pareltjes in Art Nouveau en Belle Epoque stijl.

  28,00 €
 • Vernieuwing van de Amsterdamse tuinsteden
  de Hoog, de Wit

  In de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam zijn tussen 2000 en 2021 meer dan 25.000 woningen nieuw gebouwd, gerenoveerd of getransformeerd. Dit boek documenteert de 297 bouwprojecten, met een accent op de 22 prijswinnaars, en reflecteert op het resultaat.

  24,95 €
 • Migrants in urban space
  Knappers

  Author Lena Knappers presents a strategy in three steps – based on observations and different practices  ̶  that forms the basis for an alternative approach to the organisation of migration in the European city. Met een Nederlandse samenvatting

  24,95 €
 • Het beste van Utrechts bouwproductie in 2017, 2018 en 2019
  den Boer, Hendriks (redactie)

  Dit boek besteedt aandacht aan de winnaar van de Rietveldprijs 2020, maar bevat ook een essay over actuele tendensen en een foto-essay van de genomineerde projecten.

  9,95 €
 • The making of BouwEXPO Tiny Housing in Almere
  Tellinga

  Dit boek worden de 16 huisjes van BouwEXPO Tiny Housing gedocumenteerd en geeft een overzicht van het maakproces ervan. Een inspiratiebron voor klein wonen elders.

  19,95 €
 • Een reconstructie
  Baartman

  Hoe een gebouw in wording blootstaat aan de krachten van de tijd, dat demonstreert deze reconstructie op basis van gesprekken met hoofdrolspelers en voorbijgangers.

  24,95 €
 • Huisvesting in Nederland
  van der Werf, Kok

  Een overzicht van de vele aspecten die een rol spelen binnen de huisvesting. Geschikt voor studenten aan diverse economische, sociale, juridische en technische opleidingen.

  38,95 €
 • Het huis van Oldenbarnevelt
  Clarijs

  Bouw- en bewoningsgeschiedenis van Bollenburg, een uniek en bijzonder gaaf gebleven muurhuis uit ca. 1400 in Amersfoort, met zeldzame en bijzondere muurschilderingen.

  17,95 €
 • De invloed van architectuur op sociale interactie in woongebouwen
  van de Wal, van Dorst, Leuenberger, Vonk, van Vugt

  Over de relatie tussen architectuur en sociale interactie. Met praktische voorbeelden wordt uitgelegd hoe controle over interactie werkt in theorie en praktijk.

  26,50 €
 • Componist van de ruimte
  Cramer, Galjaard , Groot, Segaar-Höweler

  In deze rijk geïllustreerde monografie wordt voor het eerst een volledig beeld geschetst van het leven en werk van David Zuiderhoek, gerenommeerd architect, stedenbouwkundige en bevlogen docent aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.

  34,95 €
 • en andere Design Dilemma's
  Wilson

  Deze gids met verrassend simpele ideeën en schitterende illustraties wijst je de weg om met plezier in je eigen tuin aan de slag te gaan.

  16,95 €
 • Geschiedenis van een keurmerk
  de Vreeze (red.)

  Eind jaren 40 wilde Stichting Goed Wonen het Nederlandse interieur bevrijden van de wansmaak. Naast veel lezenswaardige en hilarische voorbeelden, geeft dit boek antwoord op de vraag wat de actuele betekenis is van de traditie van Goed Wonen.

  15,00 €
 • Ontmoeting met de avant-garde 1914-1929
  Guarda

  Dit chronologisch relaas, ondersteund door dagboekaantekeningen en persoonlijke brieven, volgt de gebeurtenissen van Van Eesterens jeugd op de voet en maakt de artistieke tijdgeest van de jaren twintig op een aangename manier tastbaar.

  15,00 €
 • van der Woude

  In dit boek laten de auteurs vanuit wisselende perspectieven zien wat de kwaliteiten van community architecture zijn en hoe de mogelijkheden ervan meer en beter kunnen worden benut.

  26,50 €
 • Geschiedenis van de westerse kunst en architectuur
  de Visser

  Algemene kunstgeschiedenis anders benaderd: naast de chronologische ontwikkeling van de kunst wordt ook steeds doorgeschakeld naar latere periodes. Waar komt de kunst vandaan en waarheen heeft ze gevoerd.

  64,95 €
 • Een levensloop
  Reinink

  Een ongewone en openhartige autobiografie, een markant tijdsbeeld en een bijzondere inkijk in de ontwikkeling van een persoon.

  27,50 €
 • hoe maak je dat?
  de Speeldernis, GGD Rotterdam-Rijnmond, Wageningen UR

  Een zeer leesbaar, rijk geïllustreerd, overzichtelijk verhaal, dat speelnatuur van al zijn kanten belicht. Een uitnodiging om zelf het avontuur van het realiseren van speelnatuur in de stad aan te gaan.

  9,95 €
 • Dijkman

  Een overzicht van vijf verschillende bouwoplossingen met elk hun eigen doel. Welke structuur maakt het gelukkigst?

  19,50 €
 • Handboek voor architectonische sferen
  Dijkman

  29,95 €
Toont 1 - 20 van de 20 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten