Muziek in tijden van corona

muziek in tijden van corona Er zijn 14 producten

Toont 1 - 14 van de 14 items
 • De Cauter

  Leven en werken van Koen De Cauter, een van onze meest virtuoze muzikanten. Artiesten die hij bewondert, notities over eigen muziek en mijmeringen.

  22,50 €
 • Troubadour in de woestijn
  Bulckaert, Hall (ill.)

  Dit boek gaat op zoek naar het geheim achter de sound van JJ Cale en schetst een beeld van de muzikant die een genre op zichzelf is geworden. De working class hero die geen held wilde zijn.

  22,50 €
 • Seks! Drugs! Rock-’n-roll! Revolutie!
  Hecke

  De biografie van een opwindende periode en het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg.

  22,50 €
 • En andere vragen uit de filosofie van de muziek
  De Munck

  De vraag naar de betekenis van muziek loopt als een rode draad door de westerse muziekfilosofie. De Munck schetst een fascinerend panorama van de denkers en muzikanten die zich hierover het hoofd braken.

  13,99 €
 • Hecke

  Geen biografie deel 2 over le Beau Serge, wel een heerlijk nieuw boek met nieuwe onthullende verhalen en anekdotes. Van Parijs naar Amsterdam, Brussel, Luik, Oostende... Gainsbourg chez les Belges et les Hollandais, quoi.

  24,90 €
 • Veertig jaar achter, naast en op het podium
  Ambach, Steenhaut

  De ontmoetingen van Paul Ambach met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carrière als muzikant lezen als een avonturenroman. De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm.

  19,50 €
 • Hier is hem terug
  Peremans sr.

  In 2008 overleed Wannes Van de Velde, zanger, flamencogitarist, schilder, tekenaar, liedjesschrijver, componist, decorontwerper- en bouwer, lesgever, columnist, schrijver, inspirator voor vele muzikanten... Deze biografie brengt hem een beetje terug...

  24,50 €
 • Essays over muziek en filosofie
  Reitsma

  Tien auteurs bieden een dwarsdoorsnede van hoe er over muziek wordt nagedacht in de kunstfilosofie, musicologie, sociologie, cultuurfilosofie, geschiedwetenschap, orgelkunde en theologie.

  22,90 €
 • Hecke, Selleslags (foto's)

  Het eerste origineel Nederlandstalig werk dat de passie en de pijn van Serge Gainsbourgs leven vertelt. De magistrale foto's van Herman Selleslags tonen daarbij wat niet kan worden verwoord.

  24,50 €
 • Roefflaer

  Het volledige achtergrondverhaal van elk van de bijna veertig studioplaten die Bob Dylan maakte.

  23,50 €
 • Boyd

  'Boyd bereikt het doel dat elk muziekboek wil bereiken: hij laat de lezers naar de muziek grijpen waarover hij schrijft.' - The Guardian

  9,90 €
 • Wereldzangeressen en wereldverhalen van bij ons
  De Mol, De Spiegelaere

  Een boek over zingen in de lage landen met stemmen uit verre landen

  12,50 €
 • de evolutie van stijlkenmerken in de westerse klassieke muziek
  Steffelaar

  Dit boek biedt een compact overzicht van de muzikale stijlgeschiedenis. Zeer geschikt voor studenten van muziekscholen en conservatoria, maar ook voor ieder ander die zijn luistervaardigheid wil vergroten. Met cd's met luistervoorbeelden.

  36,95 €
 • Muziekfilosofische beschouwingen
  Heijerman, van der Schoot

  Beschouwingen over centrale vragen uit de muziekfilosofie, zoals die sinds enkele decennia vooral in Engeland en Amerika is opgekomen. Toegankelijk geschreven.

  16,90 €
Toont 1 - 14 van de 14 items

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten