Ontdek hier onze boeken over het verzet tijdens WO II

Verzet Er zijn 6 producten

per pagina
Toont 1 - 5 van de 6 items
 • Reyniers

  Het wedervaren van Vlaamse doorsneemensen in een bijzondere eeuw, op de vluchtelingenroutes en in de loopgrachten en lazaretten van de Eerste Wereldoorlog, in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of hoe mensen klem geraken door de eisen die het leven en de wereld hen stellen.

  20,00 €
 • Het verzet tegen de nazi’s in Klein-Brabant en de Rupelstreek
  Mampaey

  Dit boek verhaalt het verzet tegen de nazi’s in Klein-Brabant en de Rupelstreek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Herziene editie met tal van nieuwe gegevens.

  19,00 €
 • Rutten

  Roger Rutten brengt dit verhaal van collaboratie en verzet als geschiedschrijving van onderuit: verrassend, gedetailleerd, menselijk.

  29,50 €
 • Kinderen van verzetsmensen vertellen
  Rutten

  De auteur zocht de kinderen en nabestaanden van verzetsmensen op, en doorploegde archieven. Hij vond ongeweten (familie-)geschiedenissen en het kluwen van verzetsmensen en 'zwarten' in de Limburgse mijnstreek en de Maaskant.

  19,50 €
 • Opmerkelijk verzet en collaboratie in Vlaanderen
  Rutten

  Vertrekkend van het dagboek van de laatste Genkse overlevende van Mauthausen en dankzij nieuw opgedoken archiefmateriaal past Roger Rutten de puzzelstukjes in elkaar van de strijd tussen collaborateurs en verzetslui in Genk.

  26,00 €
Toont 1 - 5 van de 6 items