Op een toegankelijke en speelse wijze brengt dit boek een reeks herkenbare redeneringen samen met een filosofische kijk op taal en logica en leidt naar de grens waar logica eindigt en verantwoordelijkheid begint.
Terugvoerend op de oudste bronnen van onze beschaving, toont Nico Koning hoe de houding ten opzichte van woede in de loop van de geschiedenis veranderd is. Daarbij vraagt hij zich steeds af hoe we met woede zouden moeten omgaan.
Selectie van een tweehonderd kleine stukjes uit de ongepubliceerde nalatenschap van Cornelis Verhoeven. Oefeningen in bezonken verwondering,
Essays met veelzijdige overdenkingen over de mystieke dimensie van de kunst. De belichaming van een nieuw paradigma in de kunstfilosofie waarin de systematische verbinding tussen kunst en mystiek centraal staat.
Dit boek belicht twaalf invloedrijke (post)moderne filosofen die elk in meer of mindere mate ‘atheïst’ worden genoemd en biedt een frisse kijk op actuele godsdienstfilosofie.
Reeks essays die aantonen welke onvervangbare rol traditie speelt in het menselijk leven en de zinvolheid van het bestaan.
Deze grotendeels fictieve, geromantiseerde biografie van de stichter van het Perzische Rijk biedt het kader waarin Xenofon zijn ideeën over opvoeding, krijgskunde, staatsmanschap en de ideale staat uiteenzet.
Acht brieven over belangrijke onderwerpen van het christelijk geloof (Gods menswording) en van de samenleving (alcoholmisbruik, reclassering van zware misdadigers, marteling, doodstraf).