sociaal-politiek Er zijn 148 producten

per pagina
Toont 76 - 100 van de 148 items
 • Storme

  Een reeks teksten met economische, sociaalgeografische en politiek-filosofische inslag. Geen praktijkboek over opbouwwerk maar het resultaat van drie decennia naar de dingen kijken met de ene voet in de praktijk en met de andere in de theorie.

  0,00 €
 • Buurtwerk in de stad
  Vanmolkot (red.)

  Over de geëngageerde werking van het wijkhuis Chambéry in Etterbeek, al 20 jaar lang, met dienstencentrum, sociaal restaurant, wijk-, kinder- en jongerenwerking, renovatieploeg en klusjesdienst. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit.

  20,00 €
 • De Swert

  Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.

  19,90 €
 • Politiek, taal en strijd
  Blommaert

  In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.

  17,50 €
 • Lleshi

  Een prikkelend essay van 'straatfilosoof' Lleshi over solidariteit, spiritualiteit en de noodzaak van een liefdessamenleving. Als reactie tegen de angstsamenleving.

  15,00 €
 • Manifest voor kritische criminologie
  Decorte, Jespers, Petintseva , Tuteleers

  In dit manifest naar aanleiding van de verjaardag van het overlijden van professor Patrick Hebberecht breken vier auteurs een lans voor de kritische criminologie. Van privacy tot ongelijkheid, van Syriëstrijders tot GAS-boetes: actueler dan ooit.

  19,90 €
 • De Cleen

  De geschiedenis van een gezin op de pechstrook van het leven. Een relaas van uw kinderen geplaatst zien worden, zonder elektriciteit en water zitten, en zeveraars die uitgerekend dan komen zagen dat uw vuilniszakken niet de juiste kleur hebben.

  24,90 €
 • Vluchtelingenverhalen
  Al Galidi, Lamrabet , Demyttenaere, Van Beirs, Van Ranst, De Cock

  Ze heten Svetlana, Teliwel, Nozizwe, Zaki, Abdulkarim en Mohammed. Ze komen van t Zuiden; van Zimbabwe, Afghanistan en Somalië, maar evengoed van Rusland.

  9,00 €
 • Sociaal werk in transitie
  Peeters (red.)

  Kan het sociaal werk inhaken op een beweging voor een grondige verandering van de samenleving in de richting van rechtvaardige duurzaamheid en hoe? Dat is het thema van dit boek.

  20,00 €
 • Tersago

  Een postkaart zonder zon of zee, maar met schetsen van een land in crisis en onder besparingen, waar de middenklasse dreigt te verdwijnen en de allerrijksten buiten schot blijven. Maar ook met verhalen van verzet en strijd.

  10,00 €
 • Schuermans

  Samenlevingsopbouw Vlaanderen zwengelt het debat over de groeiende ongelijkheid en hoe ze een halt toe te roepen aan en legt prominente specialisten en politici op de rooster.

  24,90 €
 • Hens

  Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Een reis door Europa langs mensen die heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan, maar hun straat, wijk of stad wel een andere richting op duwen.

  20,00 €
 • Mertens (red.)

  Een palet van acht verrassende ideeën die de samenleving creatief uitdagen.

  15,00 €
 • Want er is wel een alternatief
  Pinxten

  Rik Pinxten houdt een warm pleidooi voor verzet in de geest van zijn mentors wijlen Jaap Kruithof en Leo Apostel. Voor de noodzaak ethisch, esthetisch en politiek te denken en te kiezen. Voor het schone, het goede en het medemenselijke denken en doen.

  21,50 €
 • Waarom de hervorming van het secundair broodnodig is
  Nicaise, Kavadias, Spruyt, Van Houtte (red.)

  Onderwijsdeskundigen van de vier grote Vlaamse universiteiten luiden de alarmbel: een grondige hervorming van het secundair onderwijs is broodnodig. In dit maatschappijdebat leveren ze de vragen die er toe doen en een reeks mogelijke antwoorden.

  24,90 €
 • Vranken

  Een radiografie van Antwerpen, een stad die bewust in tweeën wordt gedeeld en waarin bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet. En een oproep om het roer om te gooien.

  19,90 €
 • Bakens voor een progressieve politiek
  Vooruitgroep, Corijn, Saey

  Met een duidelijke stelling over hoe aan politiek te doen, en uitgaande van een analyse van de nieuwe wereldorde, bepleiten de auteurs een progressieve politiek op meerdere schalen.

  24,90 €
 • Het verzet van een vakbondsman
  Franssen

  Een echo van een ander geluid. Een geluid van strijd en verzet. Een geluid dat moet inspireren. En het relaas hoe een kwajongen uit de cité van Genk vakbondsdélégué werd en nu zijn ervaringen wil delen.

 • Lleshi

  Een strafstaat gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat: aan de hand van theoretische onderzoek en ervaring in de praktijk toont Lleshi aan waar dertig jaar neoliberalisme ons in sneltempo naar toe aan het voeren is.

  22,50 €
 • Maly, Blommaert, Ben Yakoub

  Meer mobiliteit, globalisering en internet hebben de wereld grondig veranderd. Daardoor moeten we onze democratie herdenken, verbeteren en verdiepen. Vergeet multiculti, hier is superdiversiteit.

 • Lief en leed van een interimmer
  Viaene

  Het relaas van een van de honderdduizenden in dit land die geen vast werk vinden en dan maar aankloppen bij een interimkantoor. Een verbijsterende schets van de onderkant van de arbeidsmarkt.

  17,95 €
 • Fonteyn

  Over de voortdurend veranderende krachtsverhoudingen tussen de drie geliefden Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Een caleidoscoop van kleine en grote geschiedenissen.

  19,95 €
 • Over België, Europa en het etnoliberalisme
  Dirkx

  Een verrassend relaas over een Europa waarin België maar ook pakweg Spanje en Italië plaats mogen ruimen voor kleine, zwakke regio's die door het bedrijfsleven in een economische wedren tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.

 • De demonisering van de Britse arbeidersklasse
  Jones

  The New York Times plaatste Chavs in zijn lijstje van de beste tien non-fictieboeken van 2011.

  24,90 €
 • Nicaise, Hirtt, De Zutter

  Heruitgave van de klassieker uit 2007, vandaag actueler dan ooit. Over de extreme concurrentie op de scholenmarkt, de overdreven nadruk op instrumentele kennis, het buitengewoon onderwijs als sociale bezemwagen en de té vroege studieoriëntering.

  19,50 €
Toont 76 - 100 van de 148 items