Berwouts maakte van dichtbij de opgang van de Congolese jongerenbeweging La Lucha mee, werkte intens met de Rwandese oppositieleidster Victoire Ingabire en beleefde intens Burundi, tot en met de onverwachte dood van president Nkurunziza, vanuit een hoogsteigen perspectief als zeer betrokken buitenstaander.
Ongelijkheid, segregatie, lage verwachtingen, taalachterstand, racisme: ons onderwijs staat voor grote uitdagingen. Veel van de studieboeken en cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen, schieten tekort. Dit wetenschappelijk onderbouwd boek doet daar iets aan. Laat je inspireren door gefundeerde praktijkvoorbeelden om het...
Over de ontwikkeling van de academische industriële cultuur, de groei van een beroemdheidscultuur en de terreur van het publiceren. Maar ook en vooral over geven, vormen, inspireren en democratisch zijn.
In turbulente tijden probeert dit boek een kader voor de toekomst te bieden. Om catastrofes te vermijden en vooral een nieuwe invulling te geven aan wat het goede leven voor iedereen kan betekenen.
Een striemend manifest over crisis en hebzucht in tijden van corona. Over een oude wereld die afsterft en een nieuwe die nog geboren moet worden. Een oproep tot engagement.Op 1 in de top 10 non-fictie van Boek.be Op 2 in de top 10 non-fictie van Standaard der letteren
In dit boek onderzoekt Dominique Willaert, in een reeks brieven, hoe jongeren de wereld van morgen proberen vorm te geven.
Op 25 mei werd een man veroordeeld tot het koude asfalt... 'I can't breathe' waren zijn laatste woorden - Affiche met gedicht van Amina Belôrf
Een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.
Een familiegeschiedenis die samenvalt met honderd jaar kolonisatie en dekolonisatie. Een meeslepend verhaal dat het relaas van een familie verweeft met de relaties tussen België en Congo.
Hoe te breken met de spectaculaire vorm die de democratie vandaag heeft aangenomen en haar terug te brengen naar haar oorsprong: de straat, de barricade en de opstand?
In dit laatste boek van Dirk Van Duppen is de dood niet ver weg. Toch zindert het van het leven. En van de hoop. Het gaat over engagement en solidariteit. Over de liefde die je vindt in de strijd maar ook over hoe je in de strijd geliefd wordt.
Devillé schrijft zijn gevecht met zijn werkgroep Mensenrechten in de Kerk van zich af. En hij laat honderd en een slachtoffers van seksueel en ander misbruik aan het woord. Zijn testament voor het nageslacht.
‘In wezen gaat dit boek over wat er gebeurt als vrouwen niet langer economisch afhankelijk zijn en de opvoeding van hun kinderen gecollectiviseerd wordt.’ - The Guardian
Materiële en economische veranderingen voor een zinvolle toekomst van mensheid en aarde. Maar vooral een pleidooi voor een noodzakelijke mentaliteitsverandering, een dekolonisering van onze geest.
Een vurig pleidooi voor een antikapitalistisch, ecosocialistisch en antiracistisch feminisme.
Het verhaal van een jeugd in Glasgow + een J'accuse tegen de Britse klassenmaatschappij + een reisverhaal. Goed voor de prestigieuze Orwell Prize 2018.
Wie denkt te kunnen kiezen tussen de belangen van minderheden en klassenstrijd, vergist zich. Geen klassenstrijd zonder aandacht voor racisme en feminisme... maar ook geen strijd voor minderheden zonder verzet tegen het kapitalisme.
Een heel brede blik achter de coulissen van de betaalseks, van de sekswerkers en hun entourage.
Na een ongeval moeten slachtoffers en veroorzakers leren leven met wat gebeurd is. De verhalen in dit boek tonen de kracht van bemiddeling.
Politiek is een wereld van taal en beeldvorming, van framing. Dit is een praktische gids om de ogenschijnlijk objectieve begrippen te doorprikken én je eigen repliek te formuleren.
Een vurig pleidooi voor ondersteuning van de slachtoffers van racisme, met een focus op veerkracht, weerbaarheid en hoop.
75 jaar sociale zekerheid. Stemmen uit de meest diverse hoeken van de samenleving aan het woord over haar toekomst.
Wat denken de ambtenaren zelf over hun rol in de samenleving? En wat doen zij eigenlijk voor u? Lode Vanoost spoorde een jaar lang door ons land en sprak met loketbediendes, treinbegeleiders, klusjesmannen, 112-telefonistes, wijkagenten, brandweermannen, verpleegsters, leerkrachten, enzovoort.
De crisis van het Vlaams woonbeleid in cijfers en de realiteit achter deze cijfers. Maar ook een betoog over hoe we eruit kunnen raken en een menselijker en socialer woonbeleid kunnen voeren.