In dit even speelse als ernstige boek klopt Tine Hens, vertrekkend van tien dooddoeners over het klimaat, aan bij allerhande klimaatwetenschappers. Een zelfhulpboek bij klimaatverwarring.
In dit boek nemen theatermakers, schrijvers, kunstenaars, therapeuten en orthopedagogen de lezer mee in hun denken rond het thema ‘alternatieve vormen van communicatie’ en over wat ontmoeting en interactie betekent wanneer woorden niet vanzelfsprekend zijn.
Met dit internationaal gelauwerde boek geeft Rachel Holmes de jongste dochter van... de plek in de geschiedenisboeken die ze verdient. Als lezer waan je je een dagelijkse bezoeker in het huishouden van Marx.
Pijn is een alarmsignaal. Maar wat als het alarm blijft loeien en de pijn chronisch wordt? Dokter Leen Vermeulen pleit ervoor de puur biomedische kijk op chronische pijn te overstijgen.
Aan de hand van kleine verhalen vanuit woonkamer, wijk en stad vertelt John Vandaele de geschiedenis van de grote politieke, economische en ideologische verschuivingen hier en in de rest van de wereld.
Centraal in dit boek staat de vaststelling dat het kapitalisme niet in staat is de klimaatverandering en ecologische ineenstorting op te lossen. Het schetst een duidelijke weg naar een postkapitalistische economie.
Na zestig jaar biedt Ludo De Witte opening van zaken over een moord die Burundi op weg zette naar interne verdeeldheid, etnische spanningen en massamoorden.
Verhalen over vijf gezinnen uit 'de lagere middenklasse', over sterke mensen die elke dag vechten om niet kopje-onder te gaan. De realiteit achter de statistieken.
Een verklarende handleiding bij de newspeak van radicaal-rechts. Als voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen taal de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?