In dit boek krijgen hbo-studenten van sociale studies zicht op hindernissen die zij tijdens hun praktijkonderzoek kunnen tegenkomen en leren zij hoe zij hierop kunnen inspelen.
Dit boek bevat ervaringen van jongeren die aangeven hoe zij het leefklimaat en hun verblijf in een gesloten jeugdinstelling hebben ervaren alsmede resultaten van onderzoek naar leefklimaat met praktische handvatten voor verbetering.
Een inleiding op het werken met gezinnen met adolescenten waarin vanuit praktijk, theorie en techniek handvatten worden gegeven voor de beroepspraktijk.
Een praktisch georiënteerde boek met handreikingen aan mensen die projectmatig werken en daarbij onderzoek (willen) gebruiken. Benaderingen, werkwijzen, handvatten en hulpmiddelen voor projectmatig werken en het opzetten van onderzoek binnen projecten.
Dit boek helpt de student te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de sociaal-pedagogische hulpverlening inhoudt. Het is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH.
Dit boek biedt NT2-cursisten praktische handvatten om zich de sociale competenties eigen te maken die nodig zijn bij het solliciteren, werken of stage lopen. Ook geschikt voor re-integratietrajecten
Wetenschappelijke gegevens over opvoeden en wat ouders daarmee willen bereiken worden in een cultureel-maatschappelijk kader geplaatst, zodat de lezer inzicht krijgt in de verschillende bevolkingsgroepen en in de diversiteit bínnen deze groepen.
Dit toegankelijk handboek presenteert een systematisch overzicht van recent criminologisch onderzoek naar jeugddelinquentie en de gevolgen daarvan voor beleid, zorg en preventie.
Naar een sociaal rechtvaardige, duurzame samenleving.
Dit boek geeft een gestructureerd overzicht van de zestien meestgebruikte methoden in de sociaal-pedagogische hulpverlening, toegelicht aan de hand van casuïstiek en voorbeelden.
In dit boek geven 36 auteurs hun kijk op participatie aan cultuur, jeugdwerk en sport en snijden ze brede thema's aan zoals burgerschap, gemeenschapsvorming, armoede, inclusie en interculturaliteit binnen het Vlaamse cultuur-, jeugdwerk- en sportbeleid.
Dit boek beschrijft hoe je als hulpverlener rekening kunt houden met de sekse van je cliënt en de invloed van je eigen sekse. Toegepast op alle fasen in de individuele, groeps- en systeemgerichte hulpverlening.
In dit boek worden praktische modellen en methodes besproken om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) op verschillende beleidsterreinen succesvol vorm te geven.
Dit boek reikt werkers in de hulp- en dienstverlening een methode aan om stap voor stap te antwoorden op de vragen van de plancyclus, die bestaat uit de fasen: oriëntatie, diagnostiek, planning, uitvoering en evaluatie.
Denken en doen gaat over het programmeren van activiteiten en diensten binnen het brede sociale domein. Voor het programmeren van alle soorten praktijken wordt in dit boek een model gepresenteerd dat social workers helpt om effectief te werk te gaan.
Dit boek beschrijft de ontwikkeling van de Europese stad, vanaf de Griekse polis tot de huidige centra van creativiteit, met de nadruk op de culturele, economische en politieke aspecten daarvan.
De denkbeelden van wetenschappers die de fundamenten hebben gelegd voor het huidige pedagogisch denken belicht en geplaatst in de maatschappelijke context van toen en nu. Verlevendigd met casuïstiek.
Dit boek biedt (aankomende) frontliniewerkers praktijkgericht en theoretisch inzicht in het spanningsveld tussen hulp en recht.
Dit boek, bestemd voor studenten maatschappelijk werk en professionele werkers in de sector zorg en welzijn, behandelt uitvoerig de verschillende stappen van intakeprocedure en dossiervorming.
Deze inleiding in de organisatiekunde bespreekt alle theorie en vaardigheden die voor hulpverleners van belang zijn.
Willen we mensen met autisme helpen in de communicatie, dan zal het niet volstaan hen uit te rusten met een bagage vol symbolen. We zullen moeten helpen in het complexe proces van het uitwisselen van betekenissen.