Inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk van werk, onderwijs en opvoeding kan omgaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.
Dit praktijkboek gaat uit van persoonlijk diagnostiek waarbij iemand kwaliteiten en krachten het uitgangspunt vormen voor hulpverlening.
Heldere richtlijnen, concrete adviezen en tips leren je zuiver, zorgvuldig en helder schrijven over cliënten. Bijbehorende website met meer materiaal.
Vanuit de systeemtheorie en de communicatietheorie biedt dit boek therapeuten en welzijnswerkers een breed hulpverleningskader dat toepasbaar is voor iedere cliënt, onafhankelijk van de (culturele) achtergrond.
Dit boek heeft tot doel de kennis over en het inzicht in de Europese politiek te vergroten. Voor studenten en professionals. Met website met extra studiemateriaal.
Dit boek belicht hoe organisaties en beroepskrachten in het sociale domein aan interne en externe kwaliteitszorg werken. Met ondersteunende website. 3de herziene druk.
Dit boek beschrijft de transformatie in jeugdzorg vanuit het perspectief van de autonome jeugdprofessional en biedt theoretische inzichten, praktijkvoorbeelden en handelingsmogelijkheden.
Dit boek beschrijft de dagelijkse praktijk van de onvrijwillige hulpverlening vanuit het proces en het perspectief van de sociaal werker. Voor studenten van de opleidingen Social Work, MWD, SPH, CMV, Pedagogiek en TP.
Een toegankelijk geschreven gids die alle aspecten van het besturen van of actief zijn binnen een vrijwilligersorganisatie behandelt. Gebaseerd op inzichten uit de praktijk en gesprekken met enthousiaste vrijwilligers
Een brede inleiding tot mediation, conflicthantering en conflictpreventie waarin zowel theorie als praktijk en opdrachten aan bod komen. Geheel geactualiseerde 3de druk.
Dit boek onderzoekt op kritische wijze de belangrijkste aspecten van de hulp- en zorgrelatie in verhouding tot de veranderende maatschappelijke instituties, met als doel het sociaal reflectieve vermogen van studenten en professionals te verruimen en te verdiepen.
Dit boek beschrijft het interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn modelmatig en vanuit een breed perspectief. Voor studenten van sociale en zorgopleidingen en voor zorg- en welzijnsprofessionals.
Hoe kunnen interprofessionele teams zo optimaal mogelijk functioneren? Met de focus op dienstverlening binnen jeugdsector, sociaal werk, zorg en onderwijs. Theoretische invalshoeken en relevante praktijksituaties.
Vrijwilligersmanagement vanuit verschillende invalshoeken behandeld. De theorie wordt verbonden met praktijkvoorbeelden uit diverse werkvelden. Met veel aandacht voor de rol en competenties van de vrijwilligersmanagers. Volledig herschreven editie.
Dit boek schetst de technologische innovaties in zorg en welzijn - apps, robotica, telepresentie, serious games... - en laat de professional van de toekomst nadenken over de rol en inzet ervan.
De belangrijkste informatie over het omgaan met cultuurverschillen in het sociale domein. Het boek zet aan tot kritisch reflecteren op het eigen denken en handelen rond diversiteitsissues.
Dit boek biedt inzicht in een representatieve selectie van methoden en praktijken van sociaal werkers, met bijzondere aandacht voor de gemeenschappelijke grondslagen. Zo wordt recht gedaan aan de veelkleurigheid die het beroep kenmerkt, maar vooral ook aan de brede basis die hieraan ten grondslag ligt.
Veel mensen worden benadeeld als ze een job of een woning zoeken, uitgaan of gewoon over straat wandelen. Dit boek gaat na hoe dat komt en stelt concrete maatregelen voor, van mystery shopping tot praktijktesten, anoniem solliciteren en zelfregulering.
Een compleet en actueel handboek voor het doen van praktijkgericht onderzoek in zorg, welzijn, werken en wonen.
Essentiële informatie en inzicht hoe professioneel om te gaan met beroepssituaties waarbij seksualiteit en intimiteit een rol spelen.
Dit boek is een eerste stap om interprofessioneel te leren werken in zorg en welzijn. Een oefening om de dialoog te leren voeren over mensbeelden. Voor (aankomende) professionals in zorg en welzijn.
Een uniek handboek over het werken met groepen kinderen en jongeren. Deel 1 vertaalt de theorie over groepsprocessen bij kinderen en jongeren naar de praktijk. Deel 2 behandelt drie grote thema’s: diversiteit, speciale groepen en begeleiding.
Dit boek focust op zowel de individuele creativiteit van sociaal werkers als op de samenwerking en cocreatie met burgers en professionals van verschillende disciplines.
Basiskennis over reflecteren. Theoretische achtergronden afgewisseld met praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen. Voor studenten sociale studies, gezondheidszorg, juridische opleidingen en veiligheid.