Een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden, op basis van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Zowel theorie als toepassingen in specifieke praktijksituaties.
Dit studieboek biedt professionals in het forensisch sociaal domein concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven. Naast theoretische kaders en achtergrondkennis bevat het ook concrete praktijkverhalen en aanvullende verwerkingsopdrachten.
Dit toegankelijk studieboek behandelt alle elementen die nodig zijn om een visie en beleid te vormen over het werken met vrijwilligers en deze effectief toe te passen in het dagelijkse werk.
Dit studieboek brengt de kaders, regels, richtlijnen en het beleid in kaart waarbinnen (toekomstige) sociaal werkers hun werk verantwoord, zorgvuldig en autonoom kunnen uitoefenen. Voor studenten hogere sociale studies en voor professionals.
Kritische reflectie op belangrijke vraagstukken in de filosofie van de sociale wetenschappen. Inleiding in de wetenschapsfilosofische thema's en ruim aandacht voor de wetenschappelijke praktijk en de positie van wetenschappers in het maatschappelijk debat.
Wantoestanden in de psychiatrie... dit boek wil het debat verdiepen. Het is een betoog dat de psychoanalyse en de theorie van Foucault combineert en biedt nieuwe inzichten over drift in machtsrelaties, angst voor het onbekende, en stappen naar verandering.
Dit studieboek creëert bewustzijn en kennis bij sociale professionals over alle juridische aspecten die horen bij het sociaal werk. Geschikt voor studenten van de hogere sociale studies en voor professionals op zoek naar meer informatie.
Mohamed Amin Chaib, jongere broer van Syriëstrijder Hicham Chaib, gaat in dit eerlijk en openhartig boek op zoek naar antwoorden. Vanuit zijn expertise en ervaring in de moskee, het onderwijs en jeugdwerk benoemt hij de problemen én reikt hij handvaten aan.
Hoe willen we samenleven en samenwerken in een steeds diverser wordende samenleving? Actuele discussies en inzichten rond diversiteit en inclusiviteit. Met veel aandacht voor discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt en de werkplek. Voor studenten hoger onderwijs.
Dit studieboek gaat in op alle aspecten van het werken in een wijkteam, met veel praktijkvoorbeelden. Gericht op opleidingen Social Work en Pedagogiek en alle andere opleidingen waar werken met ouders en jeugd in een wijkteam aan bod komt.
Een toegankelijke inleiding op het sociologisch denken. Praktijkgerichte benadering. Met belangrijke thema’s zoals sociale ongelijkheid, emancipatie, onderwijs, diversiteit en uitsluiting, arbeidsverhoudingen, individualisering en globalisering. Voor studenten hoger onderwijs en iedereen die tijdens het werk met mensen te maken heeft.
Deze uitgave laat zien hoe sociaal werkers de waarde sociale rechtvaardigheid kunnen bevorderen door hun eigen manier van werken. Voor hogere sociale studies en post-hbo-opleidingen.
Dit studieboek biedt een theoretisch kader waarmee professionals in het sociale domein preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk. Met online studieopdrachten en verdiepende literatuur. Grondig geactualiseerde 5de druk.
Dit boek biedt kennis en inzichten vanuit wetenschappelijke perspectieven en theoretische concepten voor duurzame armoedebestrijding. Geschikt voor alle studies in het sociaal domein en interessant voor professionals die met vragen rond armoede te maken krijgen.
Een up-to-date overzicht van theorie, praktijk en debat over professionalisering van het sociaal werk in Nederland en Vlaanderen en een uitnodiging tot kritisch nadenken over het beroep.
Dit boek legt een band tussen individuele levensverhalen en algemene sociologische theorieën en maatschappelijke verschijnselen. Voor studenten (en professionals) jeugd-, ouderen- of geestelijke gezondheidszorg.
Dit boek helpt sociaal werkers overtuigend te verwoorden waar ze voor staan, waar ze goed in zijn, wat ze doen en wat de impact daarvan is.
Dit boek focust op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie en geeft een overzicht van de actuele sociaalwetenschappelijke inzichten op dat terrein.
Dit boek biedt hulp, verdieping en tools om te kunnen omgaan met polarisatie en radicalisering in de wijk en in de klas.
Hoe kunnen gezondheidsprofessionals gedrag bevorderen dat bijdraagt aan gezond ouder worden? De nodige modellen en theorieën en veel aandacht voor de invloed van voeding, bewegen, slaap, stress en sociale interactie.
Innovatief praktijkgericht onderzoek in het sociaal domein door te werken met kunst. Introductie en bespreking van zes varianten: verhalen, muziek, theater, dans, beeldende kunst en audiovisuele media. Voor studenten in het hoger onderwijs die worden opgeleid voor allerlei beroepen in het brede sociaal domein.
Hoe kunnen (aankomende) sociale professionals achter de voordeur komen van mensen die buiten het zicht van sociaal werkers vallen? Een praktisch en didactisch boek, met analyse en zes modellen. 3de geactualiseerde druk.
Een leidraad voor (toekomstige) zorg- en dienstverleners bij het voorbereiden en uitvoeren van praktijkonderzoek, op basis van praktische voorbeelden en technieken. 3de volledig geactualiseerde druk
In dit boek wordt voor het eerst beschreven hoe begeleiders in (L)VG-(woon)groepen methodisch aan kunnen werken aan een positief groepsklimaat. Sterk praktijkgericht!
Dit boek helpt (toekomstige) zorgverleners in kaart te brengen waar ouderen behoefte aan hebben en biedt aanknopingspunten om hen te ondersteunen in het omgaan met eenzaamheid.
Activiteiten
Momenteel geen aankomende activiteiten