Methode psychologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs. Dit deel geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling. Werkboek.
Methode psychologie voor het voortgezet (secundair) onderwijs. Dit deel geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling. Leerboek.
Dit boek laat zien hoe protocollaire behandelingen in de praktijk werken en hoe ze gecombineerd kunnen worden met doelgerichte, gefundeerde, op de patiënt toegesneden interventies. 2de geactualiseerde druk.
Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.
Een methode van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Voor iedereen die met kinderen werkt, ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten, politieagenten... 20ste herziene druk
Dit boek beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering van Boszormenyi-Nagy voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Met extra (beeld)materiaal online.
Dit boek helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.
Dit boek helpt professionals in zorg en welzijn om mensen te begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Met aanvullend online studiemateriaal. 3de geactualiseerde druk.
Beknopte en overzichtelijke beschrijving van de belangrijkste psychische stoornissen die in de eerste achttien levensjaren kunnen voorkomen. Herziene 5de druk met extra hoofdstuk over psychosen in de adolescentie.
In drie delen reikt het boek methoden en tools aan om op een andere manier naar het dagelijkse werk te kijken, praktische problemen op te lossen en vernieuwingen te realiseren.
Dit boek focust op de ontwikkelingen in de professionele geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland, geplaatst in een historisch perspectief.
Gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten op basis van het werk van de belangrijkste theoretici. Geschikt voor gebruik in het onderwijs en als toegankelijk naslagwerk.
Hoe kunnen we in de praktijk van de GGZ zorg op maat voor patiënten uit allerlei (sub)culturen realiseren en welke competenties zijn daarvoor nodig?
Een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren, diagnostiek en behandeling ervan.
Dit boek biedt hulp, verdieping en tools om te kunnen omgaan met polarisatie en radicalisering in de wijk en in de klas.
Theorie en praktische toepassing van alle facetten van de methodiek Steunend Relationeel Handelen. Handboek voor een breed scala van (aankomende) professionals in zorg en welzijn.
Concreet werkende handvatten voor het verbeteren van de zorg aan kinderen en volwassenen met een biologische, psychologische en sociale kwetsbaarheid.Voor alle (aanstaande) zorgprofessionals.
Dit lesboek laat studenten en zorgprofessionals zien wat er gebeurt tijdens de communicatie met patiënten, en wat je kunt doen om tot betere interculturele communicatie te komen.
Inzicht in de vraag hoe men in de beroepspraktijk van werk, onderwijs en opvoeding kan omgaan met de uitdagingen rondom culturele verschillen.
Vanuit de systeemtheorie en de communicatietheorie biedt dit boek therapeuten en welzijnswerkers een breed hulpverleningskader dat toepasbaar is voor iedere cliënt, onafhankelijk van de (culturele) achtergrond.
Dit boek beschrijft de dagelijkse praktijk van de onvrijwillige hulpverlening vanuit het proces en het perspectief van de sociaal werker. Voor studenten van de opleidingen Social Work, MWD, SPH, CMV, Pedagogiek en TP.
Dit boek belicht de verschillende manieren van observeren, met classificatie, de rol van de klinisch psycholoog en het rapporteren in wetenschap en praktijk. Voor studenten en professionals psychologie, pedagogiek en social work.
Inleiding in het psychoanalytisch referentiekader. Een actueel en volledig overzicht van de verschillende psychoanalytische stromingen, aansluitend bij het DSM-5 classificatiesysteem.
Dit compacte boek laat zien hoe je de zelfredzaamheid van ouderen kunt bevorderen en hoe deze autonomie zich verhoudt tot de behoefte aan controle in de ouderenzorg. Daarnaast gaat de auteur in op een aantal managementprincipes die de wendbaarheid en cliëntgerichtheid van zorgorganisaties versterken.
Dit boek geeft inzicht in de psychische processen en problemen die een rol spelen bij het veranderen van gedrag. Het accent ligt op zelfregulatie.